У Виноградові пройде виставка сучасного мистецтва

13
0

Дай шанс буденним речам прожити нове, яскраве життя! Організатори арт-заходу: Некомерційна молодіжна організація «IDEA», м.Виноградів.

19-21 серпня на території меблевої фабрики в місті Виноградів Закарпатської області пройде виставка сучасного мистецтва в рамках проекту арт-пікнік «Креденц». Цей захід організовується вже втретє, тому став доброю традицією не тільки для мешканців Виноградова та області, а навіть для талановитої молоді з сусідніх держав. Кожного року до участі долучається все більше і більше іноземних митців.

Цього разу організатори арт-пікніка вирішили знову розширити свої масштаби і змінити місце розташування: адже ініціатори поставили собі за мету не тільки допомогти молодим талантам у творчому самовираженні, а й зацікавити туристів культурою Закарпаття і мальовничими краєвидами околиць міста. Саме тому для проведення триденного заходу була обрана територія меблевої фабрики, яка знаходиться на околиці міста Виноградів під Чорною горою на березі річки Тиса, добре відомому урочищі Виннички.

На території урочища розвинута інфраструктура для прийому гостей. Тут розташовані два готельні комплекси, будинки відпочинку, пляжі на березі річки та біля озера.

Враховуючи погодні примхи цього літа, організатори подбали про те, аби за будь-яких умов відвідувачі почували себе комфортно. Тому проведення виставки планується в закритому приміщенні (ангарі), а також під відкритим небом, де буде розміщене наметове містечко.
 Протягом трьох днів будуть проводитися майстер-класи з аерографії, ломографії, з цифрового фото, розпису на полотні та футболках. Ділитися досвідом і розкривати свої професійні таємниці будуть майстри своєї справи з різних регіонів України.

Назва арт-пікніка «Креденц» походить від закарпатського діалектизму, який в минулому часто використовувався мешканцями краю. Його значення – шафа. Раніше у креденцах зберігали різні речі, що не використовувались господарями будинку, але які було шкода викидати.
 Цьогорічний арт-пікнік має на меті сповнити життям фабричне приміщення, перенести палітру кольорів і сяючі барви на сірі стіни, наповнити радістю життя і атмосферою творчості старі речі, які, здавалося б, уже втратили свій сенс. Часто так буває і з речами у старих шафах. Шкода викинути - надай старому зміст нового!

Як і в попередні роки молодіжна організація віддана безкорисливим ідеям мистецтва, тому - вхід вільний, творчість безмежна, спілкування необмежене!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також