У Виноградові пройшла нарада-зустріч з прийомними батьками

13
0

6 грудня за ініціативи та підтримки районного центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді у залі засідань Виноградівської райдержадміністрації відбулася нарада-зустріч з батьками - вихователями, прийомними батьками та дітьми, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім»ях, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, лікарями - педіатрами, психологами та соціальними працівниками. Цей захід у формі лекцій – бесід у районі проводився вперше.

 

Метою зустрічі стало як обговорення проблемних питань, з якими  зустрічаються сім»ї, де виховуються певні категорії дітей, але і можливі шляхи і засоби їх вирішення. Присутня на зустрічі голова державної адміністрації Тетяна Граб привітала всіх учасників наради  з наступаючими Новорічно-Різдвяними святами та наголосила, якою важливою є місія людей, які  присвячують себе підтримці та опіці над дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. На даний час Виноградівський район є передовим на Закарпатті  з питань усиновлення та опіки над дітьми.
 
Так, станом на сьогодні у 7 дитячих будинках сімейного типу та 7 прийомних сім’ях виховується 62 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
Учасники семінару обговорили питання, які є актуальними для батьків-вихователів та дітей, а серед них – порядок виділення земельних ділянок для житлового будівництва,  забезпечення житлом вихованців сімейних форм виховання після досягнення ними 18-річного віку, проблеми поширення ВІЛ – СНІДУ, профілактику інфекційних захворювань, порядок проведення щеплень, тощо.
А позаяк даний захід відбувався у День Святого Миколая за юліанським календарем, голова райдержадміністрації Тетяна Граб та її заступник Михайло Русанюк усім сім»ям  вручили новорічні подарунки, які придбав центр соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді за спонсорські кошти.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також