У Виноградові відбувся фестиваль колядницьких груп "Вертеп - 2010"

15
0

14 січня у Виноградові відбувся традиційний районний фестиваль колядницьких груп "Вертеп - 2010". Офіційна частина фестивалю розпочалася на центральній площі міста, біля міської ялинки.

Як повідомилиу Виноградівській РДА, участь у заході взяли 16 колективів з 9 населених пунктів району, всього 150 учасників. Всіх їх було нагороджено подарунками від відділу культури і туризму райдержадміністрації. Колядників і гостей фестивалю( понад 250 чоловік) вітали від районної влади заступник голови райдержадміністрації Єва Райз та заступник голови райради Йосип Борто.

Конкурсна частина фестивалю продовжилась у міському Будинку культури. З колядками виступили колядницькі колективи учнів дитячих шкіл мистецтв Виноградова, Олешника, Пийтерфолва, Великої Паладі та Неветленфолу, вертепні колективи будинків культури Новоселиці, Черни, Перехрестя, Карачина, Великої Копані, колядницькі групи дитбудинків №3 та "Берізки".

З нагоди відзначення 50-річного ювілею в центральній районній бібліотеці відбувся творчий вечір самодіяльного поета, журналіста, редактора районного редакційно-видавничого комплексу "Новини Виноградівщини" Василя Кіша. Під час вечора прозвучали поезії автора, які увійшли у його збірку "Пісні юності", пісні на його слова у виконанні співачки з Виноградова Агнети Гриценко, авторські поезії численних гостей, серед яких М.Пищальник з Мукачева, М.Чухрана з с. Королево. Ювіляра також привітали народний депутат України Станіслав Аржевітін, керівник ТРК "Виноградів-ТВ" Віктор Вігула, голова районного осередку Руху Михайло Лісіцкі, заслужений художник України Іван Бровді, інші. Презентовану збірку Васил Кіш присвятив своєму батькові, нині покійному.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також