У ЄП закликають призупинити участь Угорщини у "Шенгені"

804

18 вересня у Європейському парламенті відбулися дебати щодо рішення Угорщини спростити в'їзд для громадян Росії та Білорусі. Деякі депутати закликали у відповідь призупинити членство Угорщини в Шенгенській зоні.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telex, представниця Єврокомісії Стелла Кіріакідіс зазначила, що такі заходи Угорщини викликають питання, особливо на тлі посилення російського саботажу в Європі. Єврокомісія вже двічі зверталася до угорської влади за поясненнями, але досі не отримала чіткого розуміння ситуації.

Депутати різних фракцій, включаючи правоцентристів, соціалістів та "Зелених", загалом розкритикували дії Угорщини. Угорський євродепутат Чаба Мольнар звинуватив уряд своєї країни у відкритті кордонів для шпигунів та воєнних злочинців.

Фаб'єн Келлер, головна доповідачка від лібералів, закликала Раду ЄС розглянути можливість призупинення членства Угорщини в Шенгенській зоні через недостатню реакцію Єврокомісії.

Представник євроскептиків Мачей Вонсік наголосив на необхідності збереження санкцій проти Росії, заявивши, що її слід ізолювати.

Коментарі

Читайте також