У Закарпатоблавтодор новий начальник

16
0

Як тільки владними коридорами почала гуляти звістка про те, що спеціаліст управління економіки РДА Мирослав Бігар може очолити філію “Закарпатоблавтодор” ? Міжгірський райавтодор, було багато скептичних реплік, але щирих побажань працювати ? ще більше. І ось 2 серпня 2011 року колектив привітав нового очільника шляхово-будівельної організації, представленого першим заступником райдержадміністрації Василем Радовецьким.

 

Вибір кандидатури на посаду районного рівня у директора облавтодору Михайла Поповича був далеко не випадковим. Адже він знав, що у Мирослава Михайловича за плечима факультет будівництва автомобільних доріг та аеродромів Львівського політехнічного з кваліфікацією інженер-будівельник. Тим паче, що у цій галузі особливо потрібні молоді кадри. Тож не дивно, що одразу після співбесіди з ним Михайло Михайлович підписав наказ про його призначення. Та ще й пообіцяв всіляко посприяти в налагодженні ефективної роботи колективу філії райавтодору.
 
Змістовна розмова, а також підтримка голови РДА Василя Щура і згодом сільського голови Пилипця Федора Кривки стали запорукою того, що молодий керівник шляхово-будівельної організації енергійно взявся за діло.
 
? Тож з чого почали, Мирославе Михайловичу?
? Звісно, зі знайомства з колективом, у якому зараз трудиться 48 осіб. А опісля з перевірки наявного машинно-тракторного парку, його готовності до роботи.
 
Відтак перевів усіх з дводенної роботи на п’ятиденний робочий тиждень. Щонайперше, механізаторські кадри. А вже через кілька днів бригада із 7 чоловік під керівництвом майстра Івана Царя розпочала спорудження підпірної стінки і одночасно капітальний ремонт автодороги до туристичного підніжжя Боржавської полонини. Кошторисна вартість цих робіт становить майже 300 тис. грн. з місцевого бюджету.
 
На сьогоднішній день тут задіяно майже половину наявної в організації потужної техніки. А всього в господарстві налічується 31 технічна одиниця. Серед яких є лише кілька легкових автомобілів, все інше ? потужні крази, ЗІЛ-130, ЗІЛ-130 КДМ, 2 катки, бульдозер, автогрейдери. З деякими із них довелось добряче “повозитись”, щоби задіяти їх на важливих ділянках шляхово-ремонтних і будівельних робіт.
 
? А маєте ще десь роботу?
? Так. Цими днями шляховики із Синевирської Поляни на чолі з майстром Василем Томашом розпочали зведення підпірної габіонної стінки в урочищі Синевирський Потік, що на території Синевирської сільської ради. Протяжність даного об’єкта становить 36 погонних метрів. Крім цього, напередодні нового навчального року на найбільш людних місцях оновлено пішохідні переходи, встановлено відповідні дорожні знаки тощо.
 
Взагалі роботи попереду непочатий край, образно кажучи.
 
? Що маєте на увазі, Мирославе Михайловичу?
? Під час роботи в управлінні економіки РДА я досконало вивчив проблемні питання шляхового господарства району. Тим паче нашого — покликаного забезпечувати і утримувати у належному стані 200 км комунальних доріг. Серед них на першому плані його підготовка до роботи в осінньо-зимовий період. Особливо з наведення порядку взимку на автотрасі Міжгір’я-Воловець та Синевирському перевалі. Сподіваюсь на підтримку в цій справі керівників місцевих рад району, які своєчасно складуть угоди про проведення снігоочисних робіт у населених пунктах Міжгірщини. Щонайперше, на під’їзних дорогах до туристично-оздоровчих комплексів, гірськолижних витягів, розташованих на територіях 18 місцевих рад району.
 
? Дороги образно називають артеріями економіки. Тож чи зможете утриматись на плаву за нинішньої економічної кризи, щоби зберегти колектив і в подальшому упевнено дивитись у майбутнє?
— Гадаю, що так і буде. Зараз ми повсюдно нарощуємо темпи робіт на будівельних дільницях, щоби розпочати такі на інших об’єктах і таким чином заробити хоч трішки грошенят. Плануємо наприкінці вересня завершити роботи в Пилипці. Сподіваюсь і на оновлення машинно-тракторного парку господарства, забезпечення на зиму необхідних паливо-мастильних матеріалів та запчастин для наявних техзасобів. Тим паче, що нинішнє керівництво Закарпатської ОДА та районної державної адміністрації по-справжньому опікується будівництвом і утриманням автошляхів у належному стані на теренах Срібної землі. Дирекція “Закарпатоблавтодору” на чолі з Михайлом Михайловичем Поповичем також зацікавлена в тому, щоби зберегти наш підрозділ  у краї зі статусом гірського. Де дороги за непередбачуваних ситуацій дійсно можна назвати артеріями життя.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також