У закарпатській Колочаві на честь ікони звершено Чернечий постриг

36
0

Вперше в історії монастиря на честь ікони Божої Матері "Нечаянна Радість" в Колочаві звершено Чернечий постриг.

19 грудня, в празник святителя і чудотворця Николая, архієп. Мир Лікійських, після вечірнього богослужіння, у чоловічому монастирі в честь ікони Божої Матері «Нечаянна Радість», що в с. Колочава, відбулась надзвичайна подія.

Як повідомив секретар Хустської єпархії УПЦ (МП), настоятель чоловічого монастиря на честь ікони Божої Матері "Нечаянна Радість"Архімандрит Алексій (Бринчак), монастир в с. Колочава зародився зовсім недавно - у 2002 році. І ось вперше в цьому монастирі звершено чин постригу в чернецтво (монашество) насельника монастиря послушника Івана Бекеша. По благословенні Керуючого Хустською єпархією архієпископа Марка, цей чин звершив настоятель монастиря архімандрит Алексій.

Звертаючись зі словом настанови до новопостриженого монаха Іова, настоятель зазначив, що чернець - це людина, яка зрікається не світу, а спокус, які панують в цьому світі, і посвячує своє життя молитві за увесь світ. Архімандрит Алексій, звертаючись до новопостриженого, зокрема наголосив: "Ви сподобились прийняти монашество з іменем в честь преподобного Іова Угольського. Нехай же і Ваш чернечий подвиг буде подібним до тих трудів, які поніс для блага ближніх молитвеник Карпатської землі преподобний Іов Угольський. В Хустській єпархії Ви являєтесь першим пострижеником в його честь – отож постарайтесь бути достойним взірцем чернечого життя, як був (відтепер уже Ваш небесний покровитель) преподобний Іов".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також