У Закарпатській обласній дитячій лікарні відкрили "Школу діабету" (ФОТО)

7
0

Від сьогоднішнього дня, у Закарпатській обласній дитячій лікарні повноцінно функціонує навчальний кабінет для дітей та дорослих, які хворіють цукровим діабетом.

Сьогодні, 14 листопада, відбулось урочисте відкриття навчального кабінету дял дітей та дорослих "Школа "Діабет" на базі Закарпатської обласної дитячої лікарні. 

За словами завідуючої кабінету, лікаря-ендокринолога Таїсії Горват, у кабінеті проходитимуть уроки для дітей та дорослих, які хворіють на цукровий діабет. Основна мета занять - навчити пацієнтів правильно харчуватись, вводити відповідні дози інсуліну, вести здоровий образ життя та намагатись привити дітям відчуття повноцінності у суспільстві.

Відомо, що цукровий діабет — група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, внаслідок чого виникає стійке підвищення рівня глюкози в крові — гіперглікемія. Захворювання характеризується хронічним перебігом і порушенням усіх видів обміну речовин: вуглеводного, жирового, білкового, мінерального і водно-сольового[1]. Характерними симптомами є невгамовна спрага (полідипсія) та надмірне сечовиділення (поліурія), однак ці симптоми можуть бути слабко вираженими, якщо рівень глюкози в крові підвищений помірно. 

Навчання у школі "Діабет" проходитиме відповідно затвердженого графіку за адресою: 89600, м.Мукачево, вул. І.Франка, 41 

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також