У Закарпатському ДАІ обіцяють дати водіям звикнути до нових правил (ФОТО)

15
2

Сьогодні у Закарпатському обласному управлінні УДАІ УМВС України у Закарпатській області озвучили подробиці нових правил дорожнього руху, які вступають у дію з наступного понеділка, 15 квітня 2013 р. Згідно них, водіїв каратимуть за рух із вимкненими фарами за межами населених пунктів, за паркування на зелених зонах, а власникам установ заборонять «бронювати» паркувальні місця перед своїми фасадами за допомогою обмежувачів, замків та турнікетів.

Як повідомив заступник начальника УДАІ УМВС України в Закарпатській області, полковник міліції Юрій Вейкай. 3 15 квітня 2013 року вступають в дію зміни до Правил дорожнього руху відповідно до постанов КМУ України №111 від 11.02.2013 та №136 від 06.03.2013.
Нововведення, передбачені цими змінами полягають, які найбільш сильно торкнуться широкого загалу водіїв, полягають у наступному.

1) Введено заборону паркування на зелених зонах. Донедавна цієї заборони не існувало, тож водіїв, які ставили свої автівки на клумбах чи зелених зонах внутрішніх дворів, могли тільки попереджати. Зараз же за таке порушення введено штраф, як за порушення правил паркування та стоянки.

2) Під час руху механічних транспортних засобів у світлу пору доби з метою позначення транспортного засобу, що рухається, ближнє світло фар повинне бути увімкнене: д) у тунелях. 3  1  жовтня  по  1  травня  на  всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні. а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар. Дотепер ближнє світло фар потрібно було вмикати тільки у тунелях.
Стосовно цього пункту Правил – у ДАІ пообіцяли не штрафувати водіїв негайно після введення змін, а дати їм період «звикання» до нового правила. Полковник Юрій Вейкай пообіцяв, що до першого травня штрафу за це порушення, розмір якого, до речі, складає від 455 до 510 грн., інспектори не накладатимуть, однак зупинятимуть порушників і виноситимуть попередження, тож нехтувати правилом з міркувань «тимчасової безкарності» не варто.

3) На проїзній  частині забороняється встановлення   предметів,   то   перешкоджають проїзду чи паркуванню транспортних засобів, за винятком випадків: оформлення дорожньо-транспортної пригоди; виконання   дорожніх   робіт   або   робіт пов'язаних із зайняттям проїзної частини; обмеження або заборони руху транспортних засобів та пішоходів у випадках, передбачених законодавством.
Це означає, що тепер заклади, які «бронювали» собі місця для стоянки перед своїм фасадом, встановлюючи на них «замки», обмежувачі руху, шлагбауми, стрічки тощо, не матимуть права цього робити. Дотепер з такими теж просто проводили бесіди, а відтепер штрафуватимуть. Самозахоплення стоянок загального користування стало справжньою епідемією у містах і тепер із новим пунктом правил з’явилася можливість подолати це явище.

Відео з коментарями заступника  начальника УДАІ УМВС України в Закарпатській області  Ю.Вейкая та повну таблицю нововведень публікуємо нижче

 

Коментарі

В
ВОДІЛА

Куди малювати "НОВУ" розиітку будете? Собі на член мабуть. Де у нас дороги? Не смішить народ. Ганьба

D
dyr

Але і фізії.

Читайте також