У Закарпатському держуніверситеті відбувся Фестиваль науки

6
0

традиційний Всеукраїнський

В рамках якого викладачі та студенти звітували про здобутки на науково-практичних конференціях, семінарах, круглих столах. Про це сьогодні, 16 травня, власкорові ЗІКу повідомили із прес-служби ЗакДУ.



53 монографії, 900 наукових статей, 90 навчальних посібників – такий результат роботи науковців Закарпатського державного університету за останні роки. Виставка професійних здобутків була розгорнута в бібліотечно-інформаційному центрі. Окремі праці становлять справжню наукову цінність – аби замовити книги закарпатців до бібліотеки ЗакДУ телефонують з найбільших університетів України, – стверджують у прес-службі вишу.



Тематика наукових розробок – найрізноманітніша: від досліджень у сфері співробітництва з Європейським Союзом, інтеграції у Європейський освітній та науковий простір – до широкого спектру питань, які стосуються різних галузей права, політології, економіки, новітніх інформаційних технологій . Наразі над дисертаційними дослідженнями у виші працює понад 60 аспірантів.



Голова наукового товариства студентів та аспірантів ЗакДУ Роман Марчук каже, що з економікою напряму пов’язана прикладна наука, а от теорію, навпаки, навколишні кризові явища тільки стимулюють до цікавих ідей щодо їх подолання. Цим пояснюється і динаміка зростання кількості дисертаційних захистів. А отже, по-перше, є багато питань, які необхідно досліджувати, а по-друге, суспільство потребує нових наукових кадрів, які займатимуться цими дослідженнями.



Фестиваль науки в ЗакДУ проводився втретє. Кожен бажаючий мав змогу презентувати свою розробку. Цього тижня на всіх факультетах і кафедрах пройшли наукові семінари, конференції, круглі столи. Кращих доповідачів нагородили грамотами. Відзначили й тих, хто здобув перемогу на престижних загальноукраїнських та міжнародних наукових конкурсах, виставках, олімпіадах.



За підсумками П’ятого Всеукраїнського конкурсу наукових робіт серед студентської молоді, Закарпатський державний університет єдиний серед освітніх установ області увійшов до двадцятки кращих вищих навчальних закладів України. Зваживши на те, що у переліку цього офіційного рейтингу виявилося 110 номінантів, сімнадцяте місце – дуже вагомий результат, тож науковцям ЗакДУ справді є чим пишатися, – йдеться у повідомленні прес-служби вишу.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також