У Закарпатському драмтеатрі привітали всіх з Днем незалежності (ФОТО)

10
0

Напевно, немає куточка в Україні, де б цими днями не відзначили світле, радісне свято -20 річчя з Дня незалежності нашої держави.

Повсюди у містах і селах відбуваються святкові дійства, у багатьох церквах – правляться Божественні літургії за щастя й долю рідної України та її народу, а також поминальні панахиди за тих, хто загинув за незалежність Батьківщини. Не обійшлось без концертів, які тільки додавали святу доброго настрою.

22 серпня в Закарпатському обласному музично-драматичному театрі відбулися урочистості з цієї події. У них взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, обласних управлінь і служб, депутати облради, депутати Верховної Ради України І скликання від Закарпатської області, представники правоохоронних і контролюючих органів, митниці, судів, військового комісаріату та військових частин, іноземних дипломатичних установ, розташованих на території області, політичних партій, ветеранських, громадських та релігійних організацій, національно-культурних товариств, творчої інтелігенції, вищих навчальних закладів краю тощо.

У фойє облмуздрамтеатру на гостей чекали дві розгорнуті виставки: на одній – працівники Державного архіву області підібрали тематичні архівні матеріали, на іншій - умільці краю презентували свої творів, присвячені 20-й річниці Незалежності України.

Під звуки Державного Гімну України у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору (керівник – заслужений працівник культури України Н.Петій-Потапчук) та учасників урочистих зборів урочисто розпочалось святкове дійство.

Відкрив його голова ОДА Олександр Ледида. Він проаналізував історію боротьби за незалежність та здобутки сучасної України, і Закарпаття зокрема, відзначив невмирущість національної ідеї.

- У 1991-ому році на карті світу з’явилася нова держава – Україна. Цей факт став торжеством правди та історичної справедливості. За минулих двадцять років окреслено майбутнє України як європейської країни, і серед пріоритетів – євроінтеграція нашої держави, - констатував Олександр Ледида.

З теплими словами привітання звернувся до учасників святкового дійства голова облради Іван Балога.

- За 20 років наша держава утвердилася, стала зрілою та впевненою у власних силах. Незалежна Україна сьогодні є цінністю і гордістю для кожного українця. Незалежність нашої держави творить нашу особисту свободу та гідність. Шлях до цього позначений мужністю, звитягою і героїзмом цілих поколінь наших попередників. За сьогоднішню свободу українців поклали життя видатні і яскраві особистості, імена яких навічно виписані на сторінках української історії. Схили Карпат политі кров’ю наших героїчних земляків, які зі зброєю в руках захищали прагнення до волі.

Усі ми є спадкоємцями мрій і сподівань борців за незалежність своєї землі. Відомий на весь світ закарпатець, прем’єр і президент Карпатської України Августин Волошин в одній із відозв стверджував: «Наша земля буде жити далі, бо це - наша воля». Час наочно довів, що ці слова великого громадського і політичного діяча виявилися пророчими, - відзначив Іван Балога.

З нагоди 20-ї річниці незалежності України перші керівники області виконали почесну місію і в піднесеній атмосфері квітів, музики і доброго настрою вручили багатьом достойним закарпатцям відповідно до Указу Президента України В.Ф.Януковича Державні нагороди України. Ряд закарпатців було удостоєно відзнаками – «За розвиток регіону». Голова обласної ради Іван Балога вручав Почесні Грамоти Верховної Ради України, відзнаки обласного рівня та цінні подарунки.

Після урочистої частини майстри мистецтв Закарпаття дали концерт.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також