У закарпатському МНС образилися на слова очевидців пожежі на логойдівському ринку

7
11

Подеколи засоби масової інформації в гонитві за дешевою сенсацією вдаються до не зовсім правдивих публікацій і перекручення реальних подій.

 

Цього разу окремі ЗМІ, висвітлюючи події 21 серпня на території торгового центру «Росвигівський» у Мукачеві, взяли під «обстріл» пожежні підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпаття, піддаючи сумніву професійність дій рятувальних підрозділів.
 
Про це йдеться у повідомленні МНС у Закарпатській області за підсумками прес-конференції для представників мас-медіа, яку провів заступник начальника управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту УМНС України в Закарпатській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Бодак.
 
У ряді журналістських повідомлень, зазначається у повідомленні, йшла мова про те, що буцімто пожежні автомобілі на гасіння приїхали без води або ж не повністю нею заправлені.
 
- Такого не може бути в природі, оскільки статутні документи, яких дотримуються наші підрозділи, передбачають за таке порушення суворе покарання, - наголосив заступник начальника управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту УМНС України в Закарпатській області Володимир Бодак на прес-конференції для представників всеукраїнських та регіональних засобів масової інформації. –Недозаправлена пожежна машина взагалі не може їздити через небезпеку її перекидання на поворотах. А той запас води, який спецавтомобіль може максимально вивезти на гасіння (2300-2400 літрів) вистачає приблизно на 5-7 хвилин роботи, а далі треба працювати на додатковому джерелі водопостачання.
 
Як повідомили в МНС, загалом на місці події працювало 8 пожежних автомобілів та 3 одиниці допоміжної техніки міського водоканалу та 40 чоловік особового складу підрозділів МНС.
 
- З огляду на те, як розвивалася ця пожежа та на її наслідки, вважаю, що наші підрозділи спрацювали професійно, адже від вогню було врятовано приміщення двоповерхової адмінбудівлі торгового центру, дерев’яну терасу кафе та магазину ТОВ ПТП «Компакт», ринок «Росвигово» (60 торгових точок), станцію технічного обслуговування, торговий комплекс та АЗС ТОВ «Закарпатнафтопродукт», - підсумував Володимир Бодак.
 
Мукачево.net був першим ЗМІ, яке повідомило про пожежу на логойдівському ринку, зокрема і слова очевидців, які в один голос нарікали на роботу пожежників та стверджували, посилаючись на слова самих пожежників, що останнім бракувало води.

Коментарі

Х
Х

Володимир Бодак, перед Богом тебя твои погоны не спасут! И всех твоих шавок тоже! Гиенам в геену Огненную!

T
trini

Зробіть статтю. + поїдьте в дерцен хай покажуть з чим працюють вони (добровольці) і покажіть з чим наші. (ДЕРЦЕНСЬКІ:кожен одягнений по фулу, кожен має радіостанцію та сигналізатор збору команди, одна машина на підвіз людей, 1 пожарка по фулу оснащена тиск 22 атмосфери(4 етажа), 1 водовоз, 1 автономний насос який і гасити може, 1 моторна лодка, мають ще гідравлічні щипці для різання машин )- добровольці і не отримують зарплати , ніякої благодарності їм не дають і не пригадують їх після пожарів очільники МНС а часто дерценські роблять всю роботу місто них а МНС стоїть і курить збоку.

C
cortez

Може хтось із журналістів об’єднати коменти у всіх темах про пожежу та зробити статтю з них (не пряму мову а відформатовано)? Інтересно что вийде і ми зможемо проаналізувати зовсім другу версію. І результат показати МНС-у.

E
Edo

Ха-ха)Варто підмітити, що і замок"Паланок",і монастир , і ратуша не зайнялися)))(QQ-+5!)Оце Бодак у нас юморист. А взагалі то до чого тут ЗМІ,якщо сотні очевидців бачили бездійство пожежників...Мікроавтобус Дерцена і то більший результат показав... Пане Бодак, ганьба вам за непрофесійність та невідповідальність, а ще більша ганьба за такі нікчемні "відмазки"...Треба визнавати помилки...

Д
Джулія

Пане Бодак, представники водоканалу гасили пожежу професійніше , ніж пожежники ваші, в їхній машині була вода , не треба було їм ходити до фонтану , як вашим. Водоканалівська машина відіграла вирішальну роль, щоб пожежа не перекинулася на сусідню будівлю(продовольчий ринок).Як би не водоканал, вам треба булоб придумувати казку "про сірого бичка"чого там нічого не зробили

А
А

власть всегда себя выгораживаети и будет выгораживать,,, ето в полне нормально, они всегда всё правильно делают и моментально с рабатывают,,во всем виновати простые люди , а то что не было воды сами придумали,,, чтоб не компенсировать ,лучше деньги что в резерве государства между собой поделят

М
ммммм

Что они могут прокомментировать, если, когда горел, пілал базарчик, стояла всего одна машина и то неисправная, пожарники ходили в развалочку, даже не бегали, а о том что б тушить, то и речти не идет. А когда все уже догорала , то приехали "чужие" машині и тушили то, что осталось от многолетних "нелегких" трудов народа

Б
Б

Не просто так адмінбудівля та навіть приміщення пекарні не згоріли вщент так як людські магазинчики, пожежники рятували власність Логойди, а не власність простого люду.

Ж
Журналист

Заголовок, пускай обижаются наши бедные и невчем не виноватые пожарники. Я думаю что слухи про пустые машины пошли с того момента как один из олухов (водителей или пожарников)ответил на вопрос -"почему не тушат базар" такой фразой - "У нас нет воды"!!! Сильно умный... а как извесно отсутсвие информации пораждает слухи. И как им всем бедным тяжело лишний раз прокоментыровать события... что бы развеять все мифы сами виноваты !!!!!!!! Прессе коментариев не дают, а потом хотят объективной информации!!!

М
мммммм

Ну это вообще бред, о каких 8 машинах и тушении Вы пишите, люди же не слепые, пожарные наши доблесные стояли и нифига не делали, работники "60 торговых точек" спасали себя сами, просмотрите видео, да и заправка спасалась своей машиной. Вы сейчас хотите быть героями, но у людей есть глаза и поверьте, что все все видели, обидно, что концов не найдешь, так как, Вы, чиновники, просто прикрываете и выгораживаете себя, а то что ПОЖАРНАЯ СЛУЖБА ГОРОДА МУКАЧЕВО полный НОЛЬ, это свершившийся факт. Обидно, что простым работягам никто ничего даже и не думает помочь, а просто считают чужие деньги. Надо же МНС обиделись, прям как красна девица.

Q
QQ

нагороди їм! вони спасли ще 150 вулиць в мукачеві, 4 ринки та 95000 населення.(огинь не перекинувся на все місто)

Читайте також