У Закарпатському музеї архітектури та побуту працює виставка "Малий Лувер"

9
2

Про виставку повідомляють на сторінці Ужгородського Скансену у соцмережі Фейсбук.

Виставка творчого об'єднання "Малий Лувер" триватиме до 14 червня, присвячена вона пам'яті Емми Левадської.

Емма Левадська народилася на Луганщині. У 1960 році закінчила Київське училище декоративно-прикладного мистецтва і разом із чоловіком – художником Георгієм Левадським – переїхала на роботу та проживання в Ужгород. Працювала в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї та обласному «Художфонді».

Була співзасновницею і членкинею Об’єднання професійних художників Закарпаття, а також Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Працювала педагогом-методистом в Ужгородській дитячій школі мистецтв, де викладала живопис, рисунок і композицію дітям від 6 до 14 років. Була ініціаторкою створення та керівницею творчої школи мистецтв для дітей «Малий Лувер». З 1980 р. стала постійною учасницею обласних та міжнародних виставок, пленерів, симпозіумів та конкурсів.

Нагороджена срібною медаллю ВДНГ України, міжнародними дипломами з мистецтва, а також мистецькою премією за 1-ше місце на міжнародному пленері в Угорщині.

Роботи художниці зберігаються в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й.Бокшая, приватних колекціях Росії, Угорщини, Канади та інших країн.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!




Коментарі

ДН
До нижнього

Ти без Луганська не можеш посрати, запор ?? Не хай розкажуть твоi побратими, як там було в котлах !

ШН
Шось не то

"Лувер" - це від Лувра паризького? Чи щось з Луганщиною пов'язане?

Читайте також