У закарпатському парку "Синевир" проведено екологічну акцію

17
0

У Національному природному парку «Синевир» проведено екологічну акцію з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин за участі учнів Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Природоохоронці запросили місцевих школярів до єдиного в Україні і найбільшого у Європі Реабілітаційного центру бурих ведмедів. Цей заклад був створений у Національному природному парку «Синевир» в 2011 року за кошти Міністерства екології та природних ресурсів України і є прикладом гуманного ставлення до тварин. У центрі перебуває 11 ведмедів. Раніше вони утримувалися у дуже поганих умовах, голодували, зазнавали знущань. Коли ж вони потрапили до Реабілітаційного центру бурих ведмедів, то відчутно змінилися, адже щедрий раціон, простора 12-гектарна територія, басейн для купання, медичне забезпечення позитивно вплинули на стан тварин. У цьому мали нагоду переконатися школярі, спостерігаючи за ведмедями у напіввільних умовах. З розповідей працівників Національного природного парку «Синевир» учні дізналися більше про життя бурих ведмедів у дикій природі і про особливості утримання їх у напіввільних умовах.

У рамках акції на базі візит-центру Національного природного парку «Синевир» проведено учнівський семінар з екологічної етики та організовано вечір екологічного кіно, під час якого демонструвалися науково-популярні фільми про звірів.

Екологічна акція з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин проводилася з метою привернути увагу молоді до сучасних проблем збереження диких видів, формувати гуманне ставлення до живих істот, сприяти утвердженню екологічного світогляду школярів, повідомляє НПП "Синевир".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також