У закарпатському центрі Європи святкуватимуть День Дунаю

10
0

28 червня

У неділю, 28 червня, у с. Ділове Рахівського району на майдані поблизу стелли «Географічний центр Європи» відбудеться свято «Тиса – молодша сестра Дунаю» у рамках відзначення міжнародного Дня Дунаю. Про це повідомили із Закарпатського облводгоспу.


У програмі святкуваннь:


загально-дунайський конкурс «Дунайський митець», переможець якого буде представляти Україну разом з переможцями з інших країн у Будапешті;


конкурс пісні про річку Тиса або Дунай;


конкурс–представлення діяльності дитячих екологічних бригад зі збереження і відновлення річок;


конкурс «Еко-мода» (одягу з природних або штучних матеріалів).



Організатори святкування: Закарпатський облводгосп, Закарпатське відділення ВЕЛ за підтримки Міжнародної комісії з охорони р. Дунай (ICPDR).



До святкування будуть залучені школярі Рахівського, Тячівського, Берегівського районів та їх ровесники з Румунії і Угорщини.



Усі учасники дійства отримають заохочувальні призи. Переможці отримають цінні подарунки. Наприкінці святкування для дітей буде організовано солодкий стіл зі спеціальним тортом у формі басейну Дунаю.



Довідка:



День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, спрямованим на інформування і підвищення екологічної культури громадян, яке організовує Міжнародна комісія з захисту р. Дунай. Вже 7-й рік поспіль це свято відбувається одночасно у 14 країнах басейну Дунаю.





Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також