У закарпатському Тур’я Ремети поховані нащадки англійського королівства?

15
0

Закарпаття – край, що має багато прикордонних сусідів. Щороку сюди з’їжджаються тисячі туристів.

 

Однак ніхто з них навіть не підозрює, що у мальовничому куточку нашої області, можливо, уже давно спочиває нащадок англійської королеви. 
 
Село Тур’я Ремети, що на Перечинщині, вражає своїм унікальним колоритом. Перш за все це стосується запозичень із різних культур. Адже дуже давно тут проживали італійські, іспанські, німецькі та інші вельможі, які передали місцевим жителям свої вміння й традиції. Однак крім приготування жаб’ячих лапок та фестивалів на полонині, відоме село і старою могилою біля сільської церкви. Жителі села уже давно підозрюють, що це поховання одного з нащадків англійського королівства.
 
Про це свідчить багато фактів, перший із яких - надгробний напис із прізвищем «Еліс Віндзор». Із книг і телебачення ми дуже багато знаємо про віндзорську династію, правлячу королівську родину у Великій Британії. Ще у 1917 році Георг V відмовився для себе і своїх нащадків від усіх німецьких титулів і звань, а також від родового імені, прийнявши прізвище Віндзор. Нащадки Георга проживали по всьому світу. І враховуючи те, що закарпатське село постійно приймало європейську знать, факт королівського минулого на цих землях можна допускати. Заявляти про таку знахідку селяни поки не хочуть, адже потрібно знайти більш суттєві докази того, що це справді могила предка королеви. Тут вказані роки життя дівчинки Еліз, яка прожила 5 років, і через незрозумілі причини померла та була похована на кладовищі біля церкви. Про батьків та іншу інформацію в селі ніхто не знає. Крім, можливо, королівської могили на цвинтарі поховані й інші іноземці, яких на той час вважали знаттю, про це свідчать їх прізвища: Де-Госперро, Ел-тарнато та інші. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також