У закарпатської гірничодобувної галузі проблеми з транспортом

17
0

Фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області проводять планові перевірки безпеки експлуатації суб’єктами господарювання гірничодобувної галузі технологічного автомобільного та конвеєрного транспорту.

На сьогодні, за інформацією начальника гірничого відділу теруправління Золтана Керестіня, вже перевірено КП «Мукачівське кар’єроуправління», філії Королівського та Кіровсьського спецкар’єрів, де загалом працює близько 25 одиниць технологічного автотранспорту. На жаль, більшість з них виїжджає на лінію з непрацюючими сигналами заднього ходу і покажчиками поворотів. Крім того, на автонавантажувачах відсутні вогнегасники та паспорти ведення гірничих робіт.  

Серйозні недоліки наявні  і в роботі конвеєрного транспорту. Серед найголовніших слід назвати непрацюючі, місцями просто обірвані пристрої для аварійної  зупинки конвеєру, відсутність огороджень на механізмах обертальної дії. Отож і не дивно, що фахівцям довелося  призупиняти на цих підприємствах роботу 9 об’єктів (механізмів). До адміністративної  відповідальності притягнуто шість осіб.  Робота в даному напрямкові продовжується.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також