У закарпатських Білках планують реконструювати пам'ятник воїнам-визволителям (ВІДЕО)

9
10

У селі Білки перенесуть та реконструюють пам'ятник воїнам-визволителям Великої Вітчизняної війни.

Зараз він в аварійному стані і загрожує парафіянам, адже розташований при вході до греко-католицької церкви. Коли та куди перенесуть історичну пам'ятку?

Коментарі

Й
ййй

Цікаво,нашому мерові його бабка,що розказувала про ті часи?Чи його переобідив РОВТ?Чи шестигранний австрійський посол*AVE*?

П
патріот

А де поділи солдат, яких хоронили у 1939році???? А у 1945 році поверх них поховали радянських визволителів. Ось тут похорони 1939р. http://www.youtube.com/watch?v=5PcepWi4fcI

Д
ДДД

Ай канєшно визволителі...окупанти паскудні, насіловали закарпатський народ.

Q
Qq

Патріот,но ти наївний.Тоді були дуже маленькими,а тепер стали дуже старенькими.А у нас у Мукачеві взагалі.В самому центрі міста,перед вікнами мера кладовище.СУПЕР.

П
патріот

Якби ще органи виконавчої влади звертали увагу на коментарі...

П
патріот

Прошлого року був на святі Перемоги 9 Травня, спілкувався з ветеранами яким по 80 років, на час війни 1941-45рр. їм було по 10-15 років, але вони, як заявлють уже воювали, на моє запитання яку зброю вони мали на озброєні, відповісти не змогли, кажуть забули... елементарні запитання, скільки патронів вміщає барабан ППШ, ніхто так і не назвав, а за калібр мовчу...

Q
Qq

Патріот,ти супер.Приблизно всі наші визволителі на закарпатті схожі один на одного.А за німецькими цукерками стояли в черзі.

ОС
Олег С.

Патріотові: цікаво розповідаєте. Могли б цілу статтю сюди написати. Але, так чи інакше, ці памятники - вже історія, їх робили часом відомі люди (Олашин, А. Горват, Бровді тощо). І буде ганьбою знести їх чи дати зламатися. Хай вже стоять. Зрештою, вони такі ж елемети оточуючого середовища, як і церкви, садиби чи розмальовані колись декораторами автобусні зупинки.

П
патріот

А ще можна спитати у Сидора з Лецовиці, який являється партизаном, хай розповість який він партизан, він уже сам признався людям, коли йому було 8 років, із Бабич прийшли партизани, дали йому сигнальний пістолет заряжений ракетою, і сказали, якщо буде бачити що йдуть німці хай вистрелить у небо, і він вистрелив, тільки не вверх, а в сусідський хлів, і згоріло 8 хат, а в селі всього було 50 хат...отакі у нас були, партизани, та визволителі.

П
патріот

Могли б і в Чинадієві забрати, з парку загиблих воїнів. Тільки воїнів там нема, там два двоюрідних братів Заводяники, які картялися на забрані речі в людей, і один другому програв, то той у нього встромив вила, от і визволителі, але багато людей не знають хто там похований, і поки живуть люди які помнять що то за "визволителі" хай розкажуть, а то ганьба що у парку лежать не воїни, які визволяли, а ...

Читайте також