У закарпатських колодязях катастрофічно зменшується рівень води

13
2

Причина - нераціональне використання водних ресурсів у маловодний період, коли кожен літр води на рахунку.

«Ми констатуємо великі втрати води по всіх населених пунктах. Така ж нехороша тенденція є в сільському господарстві. Сьогодні спостерігається маловодний період, тому дуже важливо раціонально використовувати воду», - наголосив під час прес-конференції начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак.

«Рівень грунтових вод на Закарпатті постійно зменшується – з одного боку є природній чинник, а з іншого боку людський фактор, бо люди зробили дуже багато свердловин для поливу полів. Відтак, рівень води в колодязях зменшується, певно в області вже і нема таких, що мають глибину 20 метрів», - додав фахівець та закликав більш бережно відноситись до водних ресурсів.

Дивіться також: 

За останні роки річки Закарпаття перетворились на сміттєпроводи – Чіпак

Закарпатські водоканали скинули за останній час в річки більше 2 млн м3 брудних стоків

 

Коментарі

Т
Тібі

до патріот своєї Землі , мене вже голо болить на каждому повороті про це говорити , але це на жаль нікому не цікаво , от лавочки перед виборами покрасити , качелі накласти то друге питпння , а каналізація то дорого і майже ніхто не оцінить , краше покласти асфальт на дорогу через яку спочатку треба провести каналізацію , але то таке

ПС
патріот своєї Землі

З водою у нас проблеми. Але є ще одна у нас проблема, яку ми не помічаємо зараз, але це неодмінного призведе до екологічної катастрофи: ВІДСУТНІСТЬ КАНАЛАЗАЦІЇ ПО РАЙОНАХ І СЕЛАХ: біля сучасних будинків каналізація уходить глибоко в грунтові води, вона не викачується, глибокі каналізаційні колодязі уносять всю гадость в глибокі шари.Це дуже поширена практика. Це в кожному села і майже біля кожного будинку. Щоб запобігти лихові спеціалісти мають найти шляхи вирішення цієї проблеми. Перша із них : пояснити людям чере телебачення ..... про страшні наслідки такого нашого з вами свавілля, щоб дюди зрозуміли і задумались.

Читайте також