У закарпатських Шаланках реконтруювали водогін

6
0

Цими днями у Шаланках в рамках міжнародної програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" відзначили завершення реконструкції сільського водогону.

Вартість виконаних робіт склала понад 200 тисяч гривень, третину з яких надали міжнародні донори, а решту профінансували районна рада та громадська організація самих шаланківчан.

На урочистих зборах перед громадськістю села виступив голова сільради Віктор Альохін, координатор Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2" Любов Павлович,   виконавець робіт директор товариства «Сількомбуд» Гейза Кейз. Вони розповіли про хід проектування і виконання будівельно-монтажних робіт, які дозволили повністю забезпечити якісною питною водою громадські установи села, в першу чергу, школу і дитсадок.

А потім Любов Павлович та Віктор Альохін разом перерізали символічну стрічку перед входом до будівлі, в якій знаходилася професійно обладнана водозабірна свердловина. Церемонію відкриття цієї споруди освятили два священики обох основних конфесій Шаланок - католицької та реформатської.

Глибина  водозабірної свердловини 30 метрів, вихід води до 20 кубометрів за годину, що дозволяє повністю задовольнити потреби споживачів.

Всі учасники урочистого заходу зійшлися на тому, що ті сільські громади, які займають консолідовану та активну позицію щодо назрілих проблем, можуть і надалі плідно співпрацювати із міжнародними організаціями у сферах енергозбереження та удосконалення місцевої інфраструктури. пише Михайло Кіральгазі, "Новини Закарпаття".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також