У Закарпатті активізувалися кишенькові злодії

10
1

У громадському транспорті часто промишляють кишенькові злодії, особливо зранку, в час-пік. Користуючись тиснявою в салоні, злодії (серед них чимало “гастролерів” з інших міст і регіонів) майстерно витягують у пасажирів з кишень гаманці та мобільні телефони. Зазвичай жертвами “щипачів” стають жінки та підлітки.Інша група ризику--це нетверезі чоловіки та пенсіонери.

Так, відразу дві потерпілі звернулися у понеділок в Ужгородське міське управління міліції з заявами про крадіжки. Обидві їхали в маршрутному автобусі. Від студентки університету невідомий зловмисник (чи зловмисниця, адже серед “щипачів” чимало жінок) витягнув зранку гаманець, в якому було 1200 гривень та банківські картки. А 15-річна ліцеїстка “подарувала” крадію свою “Нокію” вартістю тисячу гривень.

Зловмисників розшукує міліція, а всім громадянам, які можуть стати потенційними жертвами, правоохоронці радять бути пильними. Найкраще не носити з собою значні суми грошей. Злодій може “пасти” свою жертву і від банкомата, де та зніме гроші. Нерідко “щипач” тривалий час слідує за обраним об’єктом, вичікуючи слушний момент для скоєння крадіжки.

Якщо ж ви усе ж маєте при собі значну суму грошей, то тримати їх краще не в гаманці чи у зовнішній кишені, а у внутрішній, яка застібається. Так само і з дорогими мобільними телефонами та коштовностями. Дамську сумочку чи барсетку краще тримати перед собою, в полі зору, а не за спиною. Якщо автобус переповнений, то ліпше зачекати на наступний, адже де тіснява, там і “щипачі”. Але якщо ви все ж стали жертвою крадія, то відразу звертайтесь в міліцію. Чим швидше надійде повідомлення про скоєння злочину, тим більше шансів його розкрити.

Коментарі

СД
Староста Дмитро

На днях, ввечері, із Дмитром Тужанським чаювали в Time біля мукачівської Ратуші. Там же із внутрішнього карману верньої одежі, що висіла на вішалці в метрі від нас, було поцуплено мого гаманця. Отож будьте пильні!

Читайте також