У Закарпатті будуть індустріальні парки та вільні економічні зони

8
0

Як заявив новий очільник ОДА, Валерій Лунченко, саме про це він учора мав розмову із чинним прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Як повідомив Валерій Лунченко, урядом планується пом’якшення умов співпраці з інвесторами, а саме створення 10 індустріальних парків на території України. Особлива увага у цьому аспекті буде приділена Закарпатській області, адже тут уже є досвід функціонування ВЕЗ. До того ж область займає вкрай вигідне географічне положення. Нові ВЕЗ можуть охопити Флекстронік, Єврокар, Ядзакі та інші заводи, котрі принесли у наш край інвестиції із Заходу.

Однак, Олег Боярин, Голова Наглядової Ради ПрАт «Єврокар» розповів, що по суті створення ВЕЗ не є межею. Адже для того, щоб заводи нормально працювали, потрібні не лише вони, але і нормальне функціонування економіки.

Останнього можна досягти лише стратегічним довгостроковим плануванням. Однак у той час, як «Єврокар» планує свою діяльність на 10 років наперед, держава не знає, що буде через 2 тижні», - зазначив пан Боярин.

Він також додав, що влада має усвідомити себе частиною суспільства і бізнесу, а не навпаки. Саме вона має служити їм, адже по суті є інструментом менеджменту, котрий наймається суспільством.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також