У Закарпатті названо переможців Руської премії-2010

17
2

18 грудня в Ужгороді відбулося нагородження лауреатів «Руської премії-2010». Ними стали два закарпатські письменники – Михайло Чухран з Королева Виноградівського району та ужгородець Юрій Маслієв.

Дипломи та премії в урочистій обстановці вручив засновник і опікун міжнародного фонду «Руська премія» Олександр Ґеґальчій.

Олександр Ґеґальчій народився і довгий час працював в Ужгороді. Останні роки мешкає в Празі. В 2005 році заснував «Руську премію» для русинських і російських письменників Пудкарпатської Русі.

- Незалежна літературна премія «Руська премія» щорічно, напередодні Дня Святого Миколая, вручається авторам, які живуть і творять на просторах віртуальної Пудкарпатської Русі і пишуть російською та русинською мовами, - сказав О. Ґеґальчій.

У попередні роки лауреатами «Руської премії» стали: Іван Петровцій та Володимир Бедзір (2005р.), Василь Матола та Фелікс Кривін (2006р.), Іван Ситар та Іван Поп (2007р.), Тамара Керча та Міла Маришева (Людмила Бородіна) (2008р.), Роман Пищальник та Людмила Кудрявська (2009р).

Щойно в ужгородському видавництві Олександри Гаркуші вийшла книга «Premija.ru». До неї ввійшли вибрані твори лауреатів попередніх років.

На фото Михайло Чухран (зліва) та Олександр Ґеґальчій (справа)

Коментарі

РМ
Редакція Мукачево.net

А ваш коментар ми змушені видалити, оскільки він суперечить правилам коментування на сайті. У разі додаткових запить звертайтеся за контактами редакції, вказаними на сайті. Контактні особи: Дмитро Тужанський та Маріанна Савицька

РМ
Редакція Мукачево.net

Колеги (якщо це дійсно коментар від редакції вказаного сайту), даний матеріал надісланий на редакційну пошту порталу "Мукачево.net" з пошти Тетяни Грицищук. Вона, власне, і вказана, як автор та першоджерело публікації.

Читайте також