У Закарпатті обговорили транскордонне співробітництво

10
0

На території Міжнародного біосферного заповідника

       В Ужанському нацпарку відбувся міжнародний семінар з питань транскордонного співробітництва на територіях, що входять до складу Міжнародного біосферного заповідника “Східні Карпати”, організований Фондом Дикої Природи.

       За словами начальника відділу управління екології Анатолія Поляновського, в ході зустрічі обговорено потенційні шляхи удосконалення транскордонної співпраці та можливі пріоритети такої співпраці, розроблені Федерацією ЄВРОПАРК. Фахівці розглянули наявність ГІС-ресурсів для планування заходів на ландшафтному рівні.

       Крім того, мова йшла про можливість підписання угоди між директорами парків про транскордонну співпрацю. А наразі, визначили екологи, необхідно створити Координаційну раду Міжнародного біосферного заповідника “Східні Карпати”, що сприятиме єдиному підходу у розвитку природно-заповідної справи.

       До слова. Ужанський національний природний парк є невід`ємною складовою частиною єдиного у світі тристороннього польсько-словацько-українського Міжнародного біосферного заповідника “Східні Карпати” і займає площу 39 159 га, інформує прес-служба Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також