У Закарпатті підтопило будинки у двох селах та залило автодорогу

9
0

Буквально за кілька сонячних днів височенні кучугури снігу вміють перетворитися на бурхливі потоки, повені і підтоплення. Уже велика вода починає лоскотати нерви жителям Криму, Луганщини, Херсонщини та Західної України.

У Криму та Херсонщині підтоплено понад три з половиною тисячі будинків. На Дніпропетровщині в полоні талого снігу сто тридцять приватних будинків. Підйом води почався і на річках Луганщини. Найбільше – майже на два метри -  піднялася річка Євсуг. У селі Розкішне вода атакувала дві сотні будинків. Рятувальники МНС відкачують воду, а люди в навколишніх селах намагаються відгородитися від лиха саморобними дамбами з мішків з піском.

Зростає рівень води у річках Закарпаття. Тут уже підтопило будинки у двох селах – Холмці та Великі Лучки. В останньому паводкові води потрапили до колодязів, тепер їх дезінфікують санепідеміологи. Вода залила автодорогу Тячів-Рахів. На річках утворюються затори з льоду. Учора рівень води у деяких річках Закарпаття піднявся на три з половиною метри. Танення снігу та сильний дощ у гірських районах також спричинили невеликі селеві потоки.

Миколаївські МНСники  запобігають підтопленням. Тут як і на Львівщині, піротехніки та водолази підривають лід в районі наплавних мостів через річку Інгулець. Якщо не зробити цього зараз,  від світу відріже водою щонайменше півтори тисячі людей. Адже нині лід завтовшки до сорока сантиметрів. І з потеплінням слід  чекати крижаних заторів та небезпечних потоків води.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також