У Закарпатті стартував ІІ конкурс транскордонної співпраці

8
0

В Ужгороді минулої п’ятниці Спільним органом управління Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства і партнерства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013» проведено інформаційний семінар щодо підготовки проектів до другого конкурсу цієї програми. В семінарі взяли участь близько 200 представників громадських організацій, бюджетних установ, благодійних фондів та асоціацій розвитку громад, що засвідчило великий інтерес до участі у конкурсі.

За наслідками першого конкурсу наша область одержить дофінансування по 13 проектах. Це найкращий результат за всі роки реалізації подібних програм транскордонного співробітництва.

Другий конкурс оголошений 24 червня і закінчиться 26 жовтня 2010 року. Його загальний бюджет складає 14 млн. євро.

Конкурс проводитиметься по 4 пріоритетах:

Пріоритет 1: Економічний та соціальний розвиток. Він включає в себе гармонізований розвиток туризму та створення кращих умов для діяльності малого і середнього підприємництва.

Пріоритет 2: Покращення якості навколишнього середовища. Він включає заходи з охорони навколишнього середовища. Стале використання та управління природними ресурсами, а також готовність до надзвичайних ситуацій.

Пріоритет 3: Покращення ефективності кордону.

Пріоритет 4: Підтримка співробітництва «Люди-людям». Він включає інституційне співробітництво та мало масштабне співробітництво між людьми.

Учасників семінару привітав генеральний консул Словаччини в Ужгороді Маріан Сладечек та начальник відділу головного управління з питань європейської інтеграції. Зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Закарпатської облдержадміністрації Михайло Денис.

Відтак програмний менеджер Тетяна Клименко та фінансовий менеджер Спільного технічного секретаріату Владислав Чопак розповіли про умови конкурсу, вимоги до підготовки проектних пропозицій та подання проектів, дали практичні поради щодо складання бюджету. пошуку партнерів для розв’язання спільних проблем та реалізації цікавих ідей, застерегли від можливих помилок.

Детальну інформацію щодо умов та пріоритетів другого конкурсу Програми ЄІСП «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна» розміщено на вебсайті http://www.huskroua-cbc.net/ua.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також