У Закарпатті створять греко-католицьку спілку ім. Владики І. Маргітича

13
0

Щоб популяризувати українську мову і сприяти її утвердженню і використанню як під час Богослужінь, так і у всіх інших сферах діяльності Мукачівської греко-католицької єпархії на Закарпатті створять Закарпатську обласну греко-католицьку спілку імені владики Івана Маргітича.

Ініціатори проекту впевненні, що на Закарпатті назріла потреба в об’єднанні української греко-католицької громадськості. Створення світської організації сприятиме вирішенню цього питання і забезпечення продовження духовно-патріотичної діяльності Народного єпископа Івана Маргітича.

Серед інших, метою та завданням спілки, відповідно до проекту статуту, який обговорювався на другому засіданні ініціативної групи будуть і входження Мукачівської Греко-католицької єпархії у єдину Українську Греко-католицьку Церкву із перспективою перетворення її в Український Греко-католицький патріархат.

У спілці передбачатиметься як  індивідуальне членство мирян та духовних отців, так і колективне – організацій, товариств, установ, колективів тощо.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також