У Закарпатті троє сільських голів постануть перед судом за хабарі

9
0

Органами прокуратури вже направлено на розгляд суду ряд резонансних кримінальних справ.

Так, минулого року до органів прокуратури надійшло 74 заяви і повідомлення про злочини, пов’язані з хабарництвом. 

За наслідками їх розгляду порушено 31 кримінальну справу.

За інформацією начальника слідчого відділу прокуратури області Валерія Савки, до суду з обвинувальним висновком направлено 28 кримінальних справ за фактами хабарництва або на 3,7% більше ніж торік. Кількість закінчених кримінальних справ про одержання хабара зросла на 8,3%.

Слідчими органів прокуратури області закінчено та направлено на розгляд суду низку актуальних таких справ, у тому числі з ознаками корупційних діянь.

До прикладу, з обвинувальним висновком вже направлено до суду кримінальні справи по обвинуваченню Тисаашванського сільського голови Ужгородського району за фактом одержання хабара у сумі 800000 грн. за виділення земельної ділянки, начальника Головного управління Держкомзему в області у вимаганні і одержанні хабара у розмірі 8000 доларів США, Синевірського сільського голови Міжгірського району, який вимагав та одержав хабара в сумі 10000 доларів США, та інші.

Вже у поточному році закінчено та скеровано до суду кримінальну справу відносно Батрадівського сілького голови Берегівського району, який вимагав та одержав хабара в сумі 8000 гривень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також