У Закарпатті визначили кращих педагогів за 5 номінаціями (ФОТОРЕПОРТАЖ)

2
0

У п’ятницю, 26 лютого, у Палаці дітей та юнацтва журі Закарпаття визначило переможців обласного етапу ХV Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2010». На свято до педагогів завітав і заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Михайло Попович.

Як повідомили організатори, цьогоріч на обласному етапі «Учитель року – 2010» педагоги боролися за перемогу у номінаціях «Правознавство», «Математика», «Географія», «Хімія» та «Трудове навчання», - повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Після заочного туру було відібрано по п’ять конкурсантів з усіх номінацій, котрі набрали найбільшу кількість балів. Відтак розпочався перший етап. Конкурсанти виконували письмову роботу для перевірки їхньої фахової підготовки, володіння методикою викладання предмета, загальної ерудиції та творче завдання. Також відбувалися майстер-клас «Я роблю це так» – своєрідна презентація досягнень учасника як педагога та співбесіда з проблем, над якими працює вчитель. Другий етап складався з проведення уроків у навчальних закладах Ужгорода та самоаналізу.

На урочистостях у палаці дітей та юнацтва визначили переможця у номінації «Правознавство». Ним став Іван Кльофа – учитель Королівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Виноградівського району.

Відтак на сцену вийшли лауреати конкурсу в номінації «Математика». Перемогла учитель Виноградівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Галина Бендаревська.

У номінаціях «Географія» першість здобула учитель Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11 Ольга Гравс, а в «Хімія» – учитель Лінгвістичної гімназії ім. Т.Шевченка з поглибленим вивченням англійської мови, що в Ужгороді, Євгенія Ганус. У номінації «Трудове навчання» перемогла учитель Довжанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іршавського району Наталія Чернушевич.

Номінантам та лауреатам обласного конкурсу Михайло Попович вручив дипломи, грошові премії та посвідчення про курсову перепідготовку.

Переможці обласного етапу ХV Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2010» представлятимуть Закарпаття на заключному всеукраїнському турі, що відбудеться в квітні. Тим, хто здобуває першість на «Учитель року», присвоюється почесне звання «Заслужений учитель України».

За словами заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганни Сопкової, наш край має трьох переможців Всеукраїнського конкурсу «Учитель року»: «Учитель інформатики – 1999» Віктор Орос, «Учитель математики –2001» Петро Кіндюх, «Учитель права – 2002» Віктор Машіка.

фото: Закарпаття онлайн

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також