У Закарпатті зафіксовано 10 випадків підозри захворювання на кір

6
0

У загальній складності станом на 19 грудня було зафіксовано 617 випадків підозри на кір в п'яти областях.

Про це сказано в повідомленні Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Усього, за даними СЕС, за листопад-грудень станом на ранок 19 грудня було зафіксовано 617 випадків підозри захворювання на кір у п'яти областях.

Зокрема, у Львівській області зареєстровано 401 випадок, в Івано-Франківській - 185, у Рівненській - 12, у Волинській і Закарпатській - по 10.

Однією з причин такого зростання СЕС називає завезення кору з Європи, де спостерігається значне зростання захворюваності. Так, за інформацією Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я з січня по жовтень в 42 країнах Європейського регіону зареєстровано понад 31 тис. випадків кору.

Захворювання реєструються серед всіх вікових груп населення - від немовлят до дорослих старше 50 років.

Лікар-епідеміолог головного управління охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Наталія Тімко повідомила Українським Новинам, що в травні-грудні у Львівській області було зафіксовано 541 випадок підозри захворювання на кір, в тому числі в травні-листопаді 222 випадки захворювання на кір були підтверджені.

При цьому 319 випадків підозри захворювання на кір у Львівській області було зафіксовано в грудні.

Тимко не стала підтверджувати інформацію ДержСЕС про летальний випадок від кору, зазначивши, що місцева СЕС ще не має підтвердженням смерті через зазначене захворювання.

Раніше МОЗ констатувало зростання кількості захворювань на кір у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Рівненській областях.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також