У Закарпатті зацвіла унікальна Долина нарцисів (ВІДЕО)

28
0

Квіткова поляна. На Закарпатті зацвіла долина нарцисів. За легендою, мешканці Хуста набивали цвітом цієї квітки подушки ординців, що захопили замок, видаючи це за знак покори і пошани.

Та той, хто засне на нарцисах, більше не прокинеться. Щороку у найбільшу у світі долину нарцисів приїжджають приблизно двадцять тисяч туристів.

 Аби цвітуче поле не знищили - браконьєрів штрафують - одна зірвана квітка коштує 12 гривень. Стільки ж коштує і вхід на територію заповідника. А от послуги екскурсовода обійдуться у 50 гривень.

 "Нарцис вузьколистий - це вид який проживає на висоті від кілометра і вище, його можна зустріти у Альпах на Балканах, Карпатах в Україні він проростає тільки на Закарпатті. Ця долина нарцисів унікальна тим, що тут є єдиний осередок в Європі рівнинного зростання нарцису вузьколистого", - каже екскурсовод Володимир Довганич.

 Традиційно період активного цвітіння вузьколистого нарциса розпочинається всередині травня і триває близько двох тижнів. Щоправда - це не єдина принада заповідника. Долина нарцисів, яка є єдиною у Європі, багата ще й іншими видами унікальних рослин. Їх налічують близько 500 видів.

 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також