У Закарпатті збільшилась кількість нелегальних мігрантів

15
0

прикордонники кажуть про чергову весняну активізацію злочинних угруповань, які займаються переправлянням нелегалів

Як боротися з цим злом, думали днями в Ужгороді представники правоохоронних структур не лише області, а й усього західного регіону України.



Із настанням весни прикордонники стали частіше затримувати на території Закарпатської області злочинців, які переправляють нелегальних мігрантів за кордон і займаються контрабандою. Прикордонники переконують, що роблять усе можливе для того, щоб максимально зменшити проблему нелегальної міграції та контрабанди.



Для цього вони проводять реформування служби і планують уже найближчим часом збільшити в Закарпатті кількість особового складу та ущільнити охорону кордону. Використовують для його охорони вже й сучасне європейське обладнання, каже начальник Західноукраїнського регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-майор Артур Горбенко.



«Держприкордонслужба здійснює суттєве посилення своїх підрозділів технічними засобами. Наприкінці минулого – на початку 2008 року до Закарпаття надійшли три сучасні тепловізійні комплекси, які на рівнинних територіях дають до 40 відсотків затримань різного року порушників – і нелегалів, і контрабанди», – розповідає чільний прикордонник.




Довідка з міграційної служби дає нелегалам можливість почуватися вільно




Попри всі дії і прикордонників, і митників, і міліції, і Служби безпеки та інших структур, причетних до вирішення проблем нелегальної міграції та контрабанди, всі ці зусилля залишаються ледь не марними, в першу чергу через наявність у Закарпатті пункту тимчасового утримування нелегалів «Павшино». Спритники розробили схему, як затриманим виходити з-за мурів пункту, розказує Артур Горбенко.



«Подають документи до міграційної служби на отримання статусу біженця. Уже лише довідка про звернення дає можливість вийти на волю. Цим і користуються – і знову, й знову штурмують кордони», – каже керівник західноукраїнських прикордонників.



Правоохоронці нарікають на недосконалу законодавчу базу та поспішність ухвалення рішень міграційною службою щодо видачі довідок. Останні ж кажуть, що діють у рамках українського законодавства. А поки всі сторони намагаються з’ясувати, кому ж відповідати за все нових нелегалів, кількість злочинів у сфері нелегальної міграції та контрабанди зростає.


 


На фото: Обід для нелегалів. Ізолятор тимчасового утримання нелегальних мігрантів Мукачівського прикордонного загону (архівне фото)


(ukrinform).




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також