У Закарпаття завітав держсекретар юстиції Угорщини

9
0

У середу, 16 лютого, керівник краю Олександр Ледида зустрівся з державним секретарем Міністерства юстиції та управління Угорської Республіки Ласло Сасфолві.

Українсько-угорські відносини цьогоріч вийдуть на новий рівень, вважає  державний секретар Міністерства  юстиції та управління Угорської Республіки Ласло Сасфолві. Адже у 2011 Угорщина головує в Європарламенті, тож зможе впливати на важливі для обох країн рішення.

Цікавило високопосадовця і релігійне питання, зокрема, повернення церковного майна громадам:

– В Угорщині до цього ставляться досить відповідально, тому під час свого візиту на Закарпаття планую відвідати релігійні установи, прихожанами в яких є угорці. Зокрема, у Берегові та Мукачеві, - розказав Ласло Сасфолві.

Олександр Ледида, зі свого боку, запевнив, що підтримує релігійні громади у питаннях повернення майна, яке належало їм історично, і пообіцяв сприяння у вирішенні проблем. 

   Обговорили під час зустрічі і розвиток співпраці прикордонних регіонів України та Угорщини. Зокрема, перспективу будівництва швидкісної дороги, яка б з’єднала східні регіони Угорщини та Закарпаття.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також