У закарпатців зарплата росте "як на дріжджах"

7
7

Заробітна плата українців, як середньомісячна номінальна, так і реальна зросла. Тобто громадяни стали не лише отримувати більше, а й мають змогу більше придбати на зароблені гроші.

За перше півріччя цього року середньомісячна номінальна заробітна плата підвищилася порівняно з таким же періодом 2011-го на 16,9 відсотка, і її розмір сягнув 2916 грн. Зарплата за червень зросла ще на 3,1 відсотка та перевищила тритисячний рубіж – 3009 гривень. Варто зазначити, що це майже втричі вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який становить1094 грн.

Найвищі темпи приросту заробітної плати в червні порівняно з травнем спостерігалися в сфері освіти, охорони здоров’я,  надання соціальної допомоги, культури і спорту, а також на авіаційному транспорті.

Заробітна плата у червні зросла в усіх регіонах країни, за винятком Черкащини. Найбільше зростання зафіксовано у Чернівецькій, Волинській, Закарпатській, Тернопільській і Рівненській областях: відповідно від 8,2 до 7,2%.

Якщо ж врахувати зміни споживчих цін (інфляцію, яка з початку року рекордно низька – всього 0,1%), то реальна заробітна плата у червні  порівняно з травнем збільшилася на 3,4 відсотка.

Таким чином,  за І півріччя 2012 року порівняно з відповідним періодом минулого року темп приросту реальної заробітної плати склав 15,6%. Такі темпи зростання зарплати майже удвічі вищі, ніж торік.

Коментарі

В
ваня

бред полнейший, откуда такие данные, если у госслужащих зарплата 1200 грн, и в среднем зарплата на Закарпатье 1500 грн- разве, что у директоров...

Х
хі-хі-хі-хі

Людиии Обеерреежнооо!!!!! Висока зарплатааааааааа!!!!!!!!

1
123

Джерело: Урядовий портал.. А что он еще может писать? :)

9
911

Тут одна новость просто лучше другой,читаешь этот бред и умиляешься....Африка...

Р
Розум

айбо заболи дописати ош середньомісячні витрати уросли у двічі!!! і ко дурний? ...

А
Адольф

У мене аж слези цяпнули від щястя ош у нас середня зп 3009 гривень. ЗВЕРТАЮСЬ до Шановних Закарпатців за кого нас держуть дофраса ??????

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

нова Б Р Е Х Н Я

Читайте також