У Залужжі на Мукачівщині вшанувати пам'ять тих, хто загинув у автокатастрофі

13
0

Уже традиційно, 22 вересня, в с. Залужжя, що на Мукачівщині, на місці масштабної автокатастрофи, яка сталася далекого 1983 року, збираються десятки людей, щоб вшанувати пам'ять тих, які загинули мученицькою смертю.

На виїзді із села із вантажівки покотилася цистерна із легкозаймистою речовиною. Автобус, який їхав по маршруту «Мукачево-Арданово», зіштовхнувся із цистерною, і відразу запалав вогонь. Усе відбулося так миттєво, залічені секунди… Із 37 пасажирів, які поверталися додому, 29 згоріли живцем.

Біля пам’ятника загиблим у цій страшній аварії відбувся заупокійний молебень, який відслужили священики греко-католицької і православної громад.

Після молебню перед присутніми виступили єпископ греко-католицької єпархії Ніл, благочинний Іршавського благочиння, отець Георгій Чулей і настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Арданово, отець Йосип Ярема. Вони зазначили, що люди, які тут загинули, відчули на собі пекельні муки, мученицькі страждання, які можна тільки уявити. Але сьогодні наші серця повинно зігрівати усвідомлення того, що душі тих людей, які покинули цей світ, знайдуть спокій у Царстві Божому. Вони, немов герої Небесної сотні, пішли у далекі і незвідані світи і звідти дивляться на нас.

Біля Пам’ятного знаку ніколи не в’януть квіти. Це говорить про те, що сільчани не забувають за них, бережуть пам'ять, приходять сюди, щоб поставити свічку і молитися за тих, хто горів живцем.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також