У замку "Паланок" замість турула встановлять Герб України

40
48

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, на засіданні виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

Так, згідно рішення, Мукачівському історичному музею було доручено провести демонтаж з бастіону «Паланку» орла-турула.

Замість нього на постаменті буде встановлено малий Державний Герб України – тризуб.

Нагадаємо, раніше керівництво замку "Паланок" оголошувало конкурс на розробку та виготовлення державного символу України- герба України.

Додамо, у першій половині XX в. Турул використовувався як символ прихильниками правоконсервативних сил в Угорщині. Саме турул є важливим національним символом, особливо популярним серед прихильників ідеї т.зв. «Великої Угорщини», що прагнуть повернення угорських кордонів, дійсних до укладання Тріанонського договору.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДЩ
до що там таке

Різниця в културі, мадяри який гарний опис дали Щевченкові а ми так себе ведемо.

М
Малі

У Вас був вибір, чого не використали його: 1. Виговити Герб. Та урочисто поміняти турл на Герб. Турул віддати тому городу, громаді де вони хотят встановити. Таким чином ізбіжати данну ситуацію. Та зменшується резонанс. 2. терор актом його убрати. Великий резонанс більше допомоги від Заходу та мадярів. 3. Срізати його данним чином та визвати данну ситацію. Попортивши відносенни. Чого кожен раз представники влади виберают агрессію а не дипломатію?

ІТ
Історію треба поважати

На щастя не всі українці такі примітивні, як ті що тут пишуть різні безглуздості, тим самим нагнітаючи і так нелегкі обставини. Будувати не вміють а тільки руйнувати.

ЩТ
що там таке

https://welovebudapest.com/en/article/2021/1/5/hidden-budapest-tarasz-sevcsenko-ter-the-square-named-after-a-ukrainian-poet

К
Костянтин

Демонтуйте та віддайте їм цю міфічну курку, нехай поставлять її на кордоні. Ото ми ще мадяр не питали що нам робити?! нехай ідуть пливуть за "караблём"

КК
Ко ко ко

Знесла курочка яєчко і полетіла

БК
Було краще

З турулом

І
Інаш

Я б підтримав Марію, назвав би його Беркутом, а поряд на такому ж постаменті встановив Тризуб.

Ш
Шерлок

Шо, то? Сільська рада,,шо треба тризуб? То історична цінність!!!

Х
Холмс

Замок то запланіровав щи у 2018р. конкурс на виготовлення тризуба

З
Закарпатка

Закарпатці - схаменіться!!! Неможна ображати нікого - ні угорців, ні українців! Ми усі жиємо на одній землі. У такий важкий час для усіх, давайте не будемо ображати і кляти один одного. То не діло! Я хочу, аби в нашому гарному Закарпатті жили щасливо і угорці, і українці і усі інші, хто поважає інших і ставиться до інших національностей з повагою. Дозвольте мені вибачитися від усіх перед усіма і давайте жити МИРОМ! Будь добрі, люди, підтримайте мене! Дякую гарно! Nagyon szepen koszonom!

H
Hehe....

Vasyl. Більшість угорців ненавидять Україну і сподіваються повернути свої старі території. Віктор Орбан колись був Володимиром Зеленським?!

H
Hehe....

Правильно. Угорська – монгольська. Вони можуть тільки ображати всі народи. Вони вважаються найдавнішими людьми у світі. Ідіоти.

V
Vasyl

Те, що Угорщина не згідна з політикою України у всіх питаннях, не робить угорців агресорами, які хочуть нашої землі, як це систематично роздувають ЗМІ порівнюючи з московитами. Як на мене дехто з політиків хоче підняти свій рейтинг і в цьому рішені я вбачаю суто політичний інтерес. Нам не потрібно шукати ворогів там де їх немає, це привілегія москалів

Є
Євген

Я особисто категорично проти. То пам'ятка про минуле.

С
Сват

Вже одні договорилися по російськи у східних областях. Дружили з Росією. А тепер сюда повтікали на Захід і в Європу

Д
дєвяностіє

я ще з школи помню шо Мукачівський район може в рукопашну переєб*шити всю мадярщіну

І
Ігорко

Замок паланок це українська історія, а не угорська. Згадайте коріятовичів. Угорці, як бачимо, леліють загарбницькі цілі. Геть того коршуна. Ще слід придивитися до політики Угорщини навколо замку в с. Чинадієво. Там той же не наш загарбницьких дух витає.

Р
Робі

Як мадярське плем’я повилазили - всякі там Zoltanи та інша шушара - гат, чорти! Балога молодець - дуже красиво з цією мадярською куріцею!!! Я б ще і забрав з наших вулиц всіх мадярських Хероев - замість петефі, зріні… покласти українськи назви! Я саму тупикову вулицю назвати Орбан недовулиця - тупик!

НТ
ну то

Justice, гний у своiй мадярщині)

Й
й

не люблю мадярив.

Б
Бачі

як ся мадяри возбудили задіньте собі того турула у гузицю попустіться - Закарпаття більше николи не стане мадярським уже не поможе вам і ваш путін більше 1000 років тут правили зауральські турули - результатом їх правління було лише то, шо Закарпаття було найменш розвинутим і жебрачим регіоном у всій Європі. і тепер мадяри жиють на дотації Євросоюзу і на занижені ціни від оркостану на енергоресурси. і там всякі золії, і другі любітєлі совєтского сапога, які чекавуть руських. Запомніть, шо без українських солдат (дружини, козаків...) московитиі никда николи нич не завойовували Без України - рОсії не буде! даже у 1956 році угорську революцію придушили українські воєнні бригади.

J
Justice

Юрій! По Угорщині плавають тонни українських "біженців"! Безкоштовне харчування та напої. Це добре, чи не так? Я вільно володію 3-ма мовами, але якщо до мене звертається українець, я відповідаю тільки угорською. Якщо ви такі, то і ми такі!

М
Мукачівка

До юриста Ти сам чорт ,і глупий валянок то історія ,я там живу уже 40років ,а замок кілька століття і тепер він тобі мішає А орла того як не знімала

Н
наново

мадяри и путин то одне самое.

ЗЖ
З Жидачева

Турнули Турула, але він в музеї буде не переживайте. Мукачево це Україна так що першим буде тризуб

L
lpp2021a@gmailcom

Ez mindig is magyar fold volt. A ti zsido maffia vezetoitek a poklot hoztak ratok. Probaljatok megszabadulni toluk.

М
Марія

не треба зносити орла назвіть його закарпатським Беркутом ,а тризуб прикріпить на стелу. Буде то красно і патріотично. А то як подуріті все бось те ламали. Що грошей немаєте де діти.

ЗМ
з Мукачева

Вітаю, ви образили ще й угорців. Мабудь хочете бойові дії ще із іншої сторони.

Ю
Юрист

ай, Духнович чорт. Замок тоже би к чорту. Мукачеве це Україна це чи що

Z
Zrinyi

Az a Turul-szobor elobb volt Munkacson mint az ukranok. Та статуя Турула була в Мункачі ще до українців.

Т
Турул

Ідіть в бібліотеку...з усіх книг з історією повидирайте сторінки .. ВСІ Історичні памятки знімаєте! Приходять турісти і на що будуть дивитися , на прапор Ураїни? А куди поставите турула???

Z
ZOLTAN

Кляті нацисти/фашисти, МИ (угорці) вам (українцям) цього ніколи НЕ пробачимо Сподіваюся, що Росія переможе у цій війні; а ми повернемо собі наше рідне Закарпаття А будь-якому разі Україна ніколи НЕ буде членом ані Європейського Союзу, ані НАТО !!! Я особисто ненавиджу вас !!! Чекайте на адекватну відповідь від нас !!! Isten, aldd meg a Magyart !!!

M
Mulidran

буде просто ще один історичний музейний експонат, от і все. Тим більше, що це копія і не збігається з колишнім оригіналом

СС
СуперМен СуперМен

Я так розумію консул, сепар ровт і інша сепарська нечисть з микитом істерять. Вони зрозуміло, а губ5рнатор також сепар?

A
Aesir

Мадяри то наші вороги и фашистські символи повинні бути знищені ... так як мадяри нам підгадили, так ніхто не гадив, крім свино-собак, та бульбашів ...

О
Орел

Но се ви учудили. Ядерний удар по мадярам.

Ч
читач

Мадяри хай у себе встановлюють все що хочуть, а українцям українське! Досить, що Берегово перетворили на крайню вулицю мадярщини, і ні СБУ, ні владі до цього немає діла. Прапор мадярів до цих пір висить на мерії, вулиці названі в честь мадярів, то може досить пропагувати чуже, а перейти до свого, українського, чи ще все не на часі?

M
Mcmurphy

Молодці !!! Давно пора уже було так зробити . І Шевченка в центр замість Духновича

У
Упало

Модьорорсаг детонейшн)

M
meshko

байдуже на мадярів і їхню русняву політику

П
Піп

На хера сякоє робити. Мадяри вас згноять. Копійку пак не дадуть на наш вариш. Не робіть сякоє, за отца милого Вас прошу..

Ю
Юрій

Нормально. Якщо угорщина проводить до нас очевидно не дружню політику з усіма зазіханнями на Закарпаття, то чому ми повинні терпимо до цього ставитись З усім цим заігрування нашої громади з угорщиною, давно пора щось робити, аби воно не призвело до того що зараз у нас з росією.

AS
ALEXANDRE STARK

To the people of russia ans : " Fight and Show your Opposition to your Fucking Shitty DICTATOR across your country, don't just be Cowardly, Drunken Spectators. To putin: "GO TO HELL. AMEN." ?? "Glory to Ukraine" -???? " Слава Україні " ! ???? https://youtu.be/TONvyvjQNnM --------------------------------------------------------- Народу России: «Борись и показывай свою оппозицию своему гребаному дерьмовому ДИКТАТОРУ по всей стране, а не будь Трусливым, Пьяным Зрителем. Путину: «Иди К черту. АМИНЬ." ?? "Glory to Ukraine" -???? " Слава Україні " ! ???? https://youtu.be/TONvyvjQNnM

Р
Рішала

Война йде а ви так хочете це провернути. Простіше було б підірвати того турула списати на рашку як терракт і готово Мадяри за нас

Й
Йоушко

Ви добре подумалисьте уж што чините? Придумайте ше штось

М
Михайло

Мадярські змі роздують це як катастрофу вселенського масштабу а наші потім будуть скиглити чого нам мадяри палки в колеса кладуть...

МС
Модьор сор

Но типирь вонь піде з писків мадяр.... нацисти не дають мадярикам беселні по мадярський, культуру нищать....

Читайте також