У занедбаному закарпатському таборі все одно гуляють діти (ВІДЕО)

11
0

Догосподарювалися. Колись найбільший дитячий табір Закарпаття - занепадає.

Територія у шість гектарів заростає чагарниками, а в приміщеннях, де відпочивали й оздоровлювалися школярі, руйнується дах, осипається стеля і штукатурка. За останні двадцять років - табір змінив шість власників, однак жоден так нічого і не зробив.

Поросла кущами і бур'яном територія, будівлі - без вікон і дверей - такий вигляд нині має табір, який колись називали закарпатським "Артеком". Сюди щороку приїздили сотні дітей з усього Радянського Союзу та з-за кордону, згадує колишній директор табору. Показує: тут була їдальня.

Мешканці села Буштино скаржаться - занедбана територія, як магніт, притягує дітей. Та гуляти тут небезпечно, старі будівлі ось-ось заваляться.

Наталія Маркуш, мешканка с. Буштино:

- Діти тут постоянно ходять, тому шо тут не огороджено. Було багато робочих місць, а тепер дивитися, як воно всьо ся розпало, аж душа болить.

Під час зйомок ми не зустріли жодного охоронця. Побачили лише школярів, які не заперечують - полюбляють заходити на територію колишнього табору.

Данило Пацкан, Юрій Духовий, школярі:

-Дехто ходить заспокоїтися, тому що там дуже гарно особливо там зверху

-Там вигляд гарний, ну і тихо, тихо.

Після розпаду Союзу табір приватизували. Відтоді він змінив шістьох власників, кажуть у сільраді. Нині тут міркують, як вплинути на нового господаря, щоб той привів до ладу відпочивальний комплекс. Готові навіть позиватися до суду - через недбальство.

Іван Синетар, член виконкому Буштинської сільради:

- Це дуже цінний об'єкт для селища Буштина, взагалі для регіона, для Закарпаття, і дуже би добре аби він відновив свою роботу, були би надходження до бюджету, робочі місці, і канєшно було би прекрасно для селище.

Нинішній власник комплексу - будівельна компанія з Києва. Зустрітися з нами її представник не захотів. Телефоном пояснив: об'єкт купили у 2008-му, коли почалася криза, відтак реконструкцію змушені були припинити. І коли відновлять роботи - наразі невідомо.

Марина Коваль. Юрій Ковальов. Новини. Телеканал Інтер. Закарпаття

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також