У звичайні закордонні паспорти шенгенські візи не будуть клеїти

7
0

Країни Шенгенської зони незабаром перестануть видавати свої візи власникам простих закордонних паспортів без біометричного чіпа.Про це заявив постійний представник РФ при ЄС Володимир Чижов.

«Через рік-півтора шенгенську візу можна буде отримати тільки при наявності нового біометричного паспорта, – зазначив дипломат. – Раджу оформити його заздалегідь».

Біометричні дані, укладені у вбудованому в паспорт чіпі, є додатковим захистом документа від підробки. Вважається, що такі паспорти можуть допомогти спецслужбам різних країн точніше відстежувати пересування потенційно небезпечних людей, пише «Обозреватель».

Так, наприклад, у США вже кілька років діє норма, згідно з якою, паспорт людини, яка в’їжджає в країну без візи, повинен містити біометричні дані. Це, щоправда, стосується тільки тих паспортів, які були видані після 26 жовтня 2006 року.

У січні 2010 року було оголошено, що з березня Росія повністю переходить на біометричні закордонні паспорти. При цьому, за даними ФМС, громадяни не втратили права отримання простих (не біометричних) паспортів і після 1 березня 2010 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також