У жителів мікрорайону Ужгорода забудовники забирають двір (ВІДЕО)

33
3

У мешканців п'ятиповерхівки в Ужгороді забирають двір. Жителі обурені, вони власними руками облаштовували майданчик, встановлювали гойдалки, турніки, садили дерева. Тепер приватник хоче звести на цій території багатоповерхівку.

Мешканці будинку вийшли на протест. Ось на цьому подвір'ї - єдиному "зеленому острівці" в мікрорайоні, хочуть звести багатоповерхівку. Під знесення підуть турніки, лавки і гойдалки, які люди збудували власними руками.

Будівництво цілком законне - кажуть представники фірми-забудовника. Ділянка, де постане висотка ніколи не належала мешканцям. Ці шість соток були у приватній власності. Їх забудовник викупив. Решту території подвір'я мерія надала фірмі в оренду, для зберігання будматеріалів й техніки на час будівництва. Людям обіцяють, що облаштують двір.
 
Олег Комарницький, представник фірми-забудовника:
 
- Це буде під продаж квартири, тому нам - як забудовникам - інтересно зробити красивий двір, зробити дитячий майданчик.
 
Місцеві жителі у це не вірять. Звернення мешканців до мерії нічого не дали. Міський голова каже - вільних ділянок у місті під будівництво - катма.
 
Віктор Погорєлов, міський голова Ужгорода:
 
- Тут говорити про те, що я хочу бачити перед собою кілометр землі вільної, і не хочу нікого бачити? Я таким рекомендую їхати купити ділянку собі в селі, і дивится на поле, яке перед ним буде вільне.
 
Люди звернулися до суду. Там зведення багатоповерхівки призупинили. Щоправда, поки що тимчасово, на час розгляду справи.

Коментарі

П
Проти

"Прогорелий" - підорг...

В
Віруючй

Де ви були коли Ратушняк відбувся цю ділянку під будівництво?Мовчали. ! А де жити молодим сім"ям? Не хочете бачити перед собою будинки? Правильно сказав ,йдуть жити в село.

Ч
читач

Та якщо пан мер Погорелов такий зарозумний, то нехай він купить собі у селі гектари пустої землі, а не радить своїм пересічним містянам, чиї інтереси він має захищати.Так скоро і свіжого повітря не буде, бо пороздають чиновники дозволи забудовникам,що мешканці сусідніх будинків будуть зазирати один одному у вікна власних осель...

Читайте також