Убивство української студентки в гуртожитку в Братиславі: однокурсник визнав вину (ФОТО)

81
5

Під час попереднього провадження у скоєному вбивстві зізнався 21-річний Володимир Моісеєнко.

У середу 11 січня в III-му окружному суді Братислави розпочався процес у справі про вбивство української студентки в гуртожитку "Млада Гарда" в Братиславі. Її однокурсника українця Володимира звинувачують в особливо тяжкому злочині – вбивстві. Оскільки він зізнався у скоєному, суд лише проводить докази щодо винесення вироку.

«Я почуваюся винним, мені страшенно прикро», — сказав підсудний в суді. Після визнання Володимиром своєї вини суд розпочав ознайомлення з документальними доказами щодо винесення вироку.

Студентку університету знайшли без ознак життя в приміщенні братиславського гуртожитку 3 червня 2022 року. Тіло виявила у своїй кімнаті її подруга.Як повідомляли словацькі ЗМІ, молоду жінку могли задушити. Оскільки на її шиї не було слідів удушення, тому можна припустити, що вона була задушена подушкою чи ковдрою.

За словами однокурсників убитої, першокурсниця Марія добре навчалася і навіть склала всі іспити на момент своєї смерті. Смерть дівчини вразила не лише її однокурсників, а й персонал гуртожитку.

Гуртожиток "Млада Гарда" в Братиславі відноситься до Словацького технічного університету (STU).

Так, Володимир Моісеєнко отримав 14,5 років позбавлення волі без умовного терміну. Про це в середу ухвалив окружний суд Братислави. Рішення ще не остаточне. Суд врахував значну перевагу пом'якшуючих обставин, серед яких психічне захворювання зловмисника.

Також за ним встановили нагляд на три роки та зобов'язали відшкодувати завдану шкоду. Відбувати покарання він має в установі суворого режиму.

Захист стверджував, що Володимир Моісеєнко на момент скоєння злочину був психічно нездоровим, оскільки страждає одразу кількома захворюваннями. Тож адвокат просив про пом'якшення покарання.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

L
Larry

Ничего не понятно. Причину можно озвучить. А то получается просто взял и задушил. Как так писать можно, что можно понять из статьи?

1
123

Нижньому лікбезчику. Є випадки коли вирок можна винести за 5 минут. А не розтягувати на місяці, та ще й адвоката нанимати. Взяти хоча б оцей примір, цьому уроду по логіці вообще 25 років мінімум треба було впаяти, но адвокатішкови даже 14 показалося забагато! І воно, чудо, ще торгуєся за зменшення сроку виродкові. Ну і як після цього назвати адвакатішків як не такми самими виродками?

ЛД
Лікбез для попереднього законотворця

Здійснюючи захист клієнта в кримінальному провадженні адвокат забезпечує дотримання та непорушення з боку інших сторін процесу встановлених у законодавстві процесуальних прав його клієнта, забезпечує щоб клієнт поніс відповідальність ВИКЛЮЧНО за ті винні дії/бездіяльність, які були ВСТАНОВЛЕНІ та ДОВЕДЕНІ доказами у справі. Адвокат, не може ототожнюватись з особою, яку він захищає - це один з основних принципів демократичного суспільства. P.S. Коли будете самі під слідством, будете шукати професійного адвоката, чи розстрілювати їх?

1
123

Сама ублюдочна професія на землі - адвокат. Того ко захищать убивцю самого треба судити як соучастника. Не розумію, чого ще закон такий не приняли...

Б
Бидлофоб

Нижньому, типир такі мавуть більше прав чим нормаьтні люди. Толерастія...

Читайте також