Учням свалявської школи розповідали про професії

7
0

23 жовтня 2012 року для учнів 9-х класів Свалявської ЗОШ № 3 І-ІІІ ступенів, була проведена презентація Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Мета заходу полягала в інформуванні учнів з питань, що стосуються проблем професійного самовизначення, пошуку роботи і працевлаштування, поширенні поінформованості щодо практичної діяльності служби зайнятості, соціальних послуг, які надаються населенню, а також презентації навчальних закладів.

Виступаючи перед учнями, спеціаліст центру зайнятості наголосила на тому, що вибір професії – це відповідальний крок у житті кожної молодої людини. На жаль, більшість випускників обирає професію не за покликом душі, а за бажанням та фінансовою спроможністю батьків чи іншими критеріями. Обираючи фаховий профіль необхідно враховувати свої здібності, нахили, інтереси та затребуваність професії на ринку праці.

Спеціаліст з профорієнтації надала учням детальну інформацію про Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, ознайомила їх з переліком ліцензованих професій, за якими здійснюється професійне навчання у центрах професійно-технічної освіти. Це: електрогазозварник ручного зварювання; верстатник широкого профілю; слюсар з ремонту автомобілів; бляхар; маляр; столяр; водій автотранспортних засобів; швачка; перукар; кухар; кондитер; офіціант; бармен та інші.

Учням наголосили, що перевагами даного закладу є стислі терміни навчання; максимальне врахування вимог роботодавців; висока ймовірність працевлаштування; впровадження новітніх технологій; можливість навчатися за індивідуальною формою. Також центр зайнятості забезпечує проживання слухачів під час професійного навчання у гуртожитку.

Якісно, швидко та ефективно навчати слухачів допомагають сучасні особистісно-орієнтовані педагогічні технології та технічні засоби. Використовуються мультимедійні комплекси, до складу яких входять комп′ютери, інтерактивні дошки, графо проектори тощо.

Відвідавши захід діти та вчителі дійшли висновку, що є реальна можливість навчання з подальшим працевлаштуванням, адже ринок праці Свалявського району постійно потребує кваліфікованих робітників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також