УДАР і Блок Порошенка йдуть на місцеві вибори разом. НФ Яценюка готовий утворити тріо

6
0

Політичні торги напередодні місцевих виборів вийшли на фінішну пряму, але остаточно ще не завершилися.

У вівторок, 4 вересня після обіду спершу з неофіційних, а тоді вже офіційних джерел стало відомо про спільний похід на місцеві вибори 2015 партії "УДАР" Віталія Кличка та Блоку Петра Порошенка.

І це при тому, що УДАР ще кілька місяців тому на з'їзді заявив про твердий намір брати участь у виборах самостійно, а оточення Порошенка всерйоз взялося за домовленості про спільний владний похід з Народним Фронтом Яценюка.

Але очевидно, що крісло мера Києва змусило Віталія Кличка змінити вектор і піти на зближення з Банковою.

– Ми однозначно підемо спільно на місцеві вибори і підтримаємо Віталія Кличка на виборах мера Києва, – заявив у вівторок заступник голови фракції БПП в парламенті Ігор Кононенко, який за словами більшості депутатів президентської фракції нею якраз і керує, а не кум Порошенка Юрій Луценко.

Тим не менше, саме останній, про що публічно й заявляв, останні кілька місяців веде перемовини про об'єднання на місцевих виборах президентської партії та Народного Фронту прем'єра Яценюка.

Офіційних заяв поки не було, але як то кажуть всі в очікуванні.

Водночас, дуже важко поки говорити про формат спільної участі, адже фінальна версія закону про місцеві вибори виключила можливість утворення блоків. Тим часом відразу кілька джерел повідомило, що УДАР і БПП узгодили пропорції у списку - 30% на 70% відповідно. Як узгоджуватимуть квоти, якщо долучиться і НФ, поки не відомо.

Mukachevo.net за інформацією УП, The Insider

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також