Угорець незаконно прилетів до Закарпаття на мотодельтаплані

9
0

це вже другий випадок в цьому році

На Закарпатті співробітники Державної прикордонної служби України затримали громадянина Угорщини, який на мотодельтаплані незаконно перетнув державний кордон. Про це 11 вересня кореспонденту ЗІКу повідомили з прес-служби Держприкордонслужби.

Інформація про наближення повітряного нелегала надійшла до українських прикордонників від співробітників Прикордонної охорони Угорської республіки. У підрозділах комендатури «Берегово» були виставлені додаткові наряди застав «Бодалово» та «Вилок» та вислані дві мобільні групи.

9 вересня о 20 годині дельтаплан виявили на ділянці застави «Бодалово». Інформацію про нього передавали від одного наряду до іншого, у той час як мобільні групи рухалися по його маршруту до місця ймовірної посадки. О 20.30 літальний апарат«Ікарус-С22» прикордонники таки знайшли за 15 кілометрів від лінії рубежу. Його намагалися заховати в сараї на околиці села Карачин. Правоохоронці затримали українця та угорця, який і пілотував «Ікарус». Біля сараю прикордонники виявили два легкових автомобілі. Наразі з’ясовуються обставини цього порушення.

Подібний випадок стався у червні. Українськими прикордонниками було виявлено легкомоторний літак, пофарбований у біло-червоний колір, який перелетів до Угорщини. Згодом його спостерігали на угорському боці за 20 кілометрів від лінії рубежу. За добу до цього випадку прикордонники Мукачівського загону, після того, як почули шум двигуна повітряної цілі, затримали за 15 кілометрів від українського-угорського кордону дельтаплан. Літальний апарат у розібраному виді перевозили у вантажівці та мікроавтобусі троє громадян України, які крім того везли ще й 8 ящиків цигарок «Некст».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також