Угорець попався вдруге

7
1

На контрабанді цигарок

14 квітня близько 17 години в зону митного контролю м/п “Дяково” заїхав автомобіль марки “Mercedes Vaneo” 2002 року під керуванням громадянина Угорщини, який слідував в Румунію. При проведенні митного контролю, на усне питання про наявність прихованих від митного контролю товарів або предметів заявив, що везе 200 одиниць сигарет та заповнив митну декларацію.

Завдяки вдало проведеної пошукової роботи працівниками Виноградівської митниці легкового автомобіля, було виявлено 250 блоків сигарет вітчизняного виробництва з акцизною маркою “Viceroy” - 198 блоків синього кольору на суму- 2574 грн, “Viceroy” - 2 блоків червоного кольору - 26 грн. та “Прилуки” 50 - блоків - 900 грн..

“Вдалим тайником” виявився пустотілий простір днища автомобіля. Слід зазначити, що доступ до спеціально виготовленого сховища став можливим лише після демонтажу трьох спеціально обладнаних кришок отворів, які були закріплені саморізами.

Таким чином, громадянин скоїв дії, спрямовані на спробу перемістити через митний кордон України сигарети з приховуванням від митного контролю, з використанням спеціально виготовленого сховища, що перешкоджало їх виявленню.

Отже, зазначенні дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 352 МКУ.

Всю контрабанду вилучено та оцінено на суму 56546,51 грн.

Слід зазначити, що це не перше порушення з боку цього ж громадянина... Перевіривши Базу Даних, де зареєстровані усі ПМП, працівники митниці виявили, що 15.05.2005 року на п/п “Лужанка” було затримано 210 пачок контрабандних сигарет та 721 українських грн.

За рішенням суду і легкова машина була вилучена та оцінена вартістю в 50000 грн. На жаль, громадянин не отримав жодного повчального уроку з цієї ситуації...

Повідомила головний інспектор зв`язкі з громадськістю Виноградівської митниці Л. Кузик.

Коментарі

К
Кусi

Конкуренти " здали".

Читайте також