Угорщина готова допомогти Україні боротись з африканською чумою свиней

13
4

Тим паче, що угорці вже володіють успішним досвідом локалізації АЧС.

Про це за результатами зустрічі з угорським колегою Шандором Фазекашем повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, пише УНН.

“Візит Міністра землеробства Угорщини є важливим політичним сигналом для активізації співробітництва між країнами в аграрній сфері. Хочу відзначити, що мій колега повідомив про готовність Угорщини допомогти нам у боротьбі з АЧС”, — заявив міністр.

Угорська фітосанітарна та ветеринара служба мають необхідний досвід для локалізації подібних захворювань.

“У нас вже багато років хвороби не виходили за межі країни. За допомогою ФАО ми можемо організувати, щоби українські студенти навчалися у нас”, — сказав угорський міністр.

Днями на а Закарпатті офіційно стартував тиждень угорського кіно

Коментарі

ДФ
до Фома

якраз саме Угорщині воно дуже потрібно. Країна має добре розвинене свинарство і для запобігання появи АЧС на своїй території краще локалізувати на чужій. все логічно,дешевше і доцільніше. а найрозумніші датчани - вибили всіх диких кабанів, а на границі з Німеччиною чергують спецзагони які відстрілюють мігруючого кабана. кабан- основний фактор передачі вірусу АЧС. в Данії на 5млн населення - 32млн поголів`я свиней. люди просто првильно оцінюють ризики і відповідно приймають оптимальні рішення.

ПП
Петя Пятак

Знов мантра "заграніца нам поможе". Вже свині, як і ушиткі туй, масово інтегруються в краще життя.. на небі. Коли вже верховна рада та президент туди інтегруються??

Ф
Фома

А Угорщині воно потрібно? Кіть туй зачнут травити хворих свиней, мадярів нараз звинуватять у зв"язках з Путіним.

АЯ
А. ЯЦЕНЮК

да фиг с ними.

Читайте також