Угорщина готує бойкот Україні на міжнародному рівні та викликає посла Непоп

16
71

Наразі готується розпорядження, аби угорські дипломати не підтримували жодної української ініціативи у міжнародних організаціях, а також, щоб Угорщина віднині не підтримуватиме важливі для України рішення.

За словами прес-секретаря МЗС Угорщини Тамаша Менцера, сьогодні 11 вересня міністр Сійярто викликає "на килим" посла України в Угорщині Любов Непоп через нещодавно схвалений закон про освіту. 

Він має намір особисто їй повідомити, що вважає новий український закон «соромом і ганьбою».

Попередньо, за розпорядженням Сійярто, на всіх форумах ООН, ОБСЄ та Європейського союзу Будапешт буде порушувати питання щодо внесення поправок у мовну статтю закону України про освіту, додав Менцер.


Дивіться також: Закарпатські угорці теж просять не підписувати закон про освіту


Він так само зазначив, що за особистою вказівкою Пейтера Сійярто угорська дипломатія перешкоджатиме Україні в реалізації важливих для неї справ на міжнародній арені.

— Ми були тими, хто найголосніше підтримував запровадження безвізу для українців; одними з перших ратифікували угоду про асоціацію між ЄС та Україною, відкрили реверс газу через Угорщину. Від нас (українцям, – ред) надійшло гуманітарної допомоги на суму 600 мільйонів форинтів (понад 2 мільйони доларівСША). За останні три роки ми зробили можливим відпочинок та оздоровлення 2600 українських дітей в Угорщині», – сказав міністр МЗС Угорщини.

5 вересня Верховна Рада ухвалила закон про освіту, який започатковує реформу освіти в Україні. Закон, серед іншого, визначає, що мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна мова.

Раніше Пейтер Сійярто зазначив, що Україна «всадила ніж у спину» сусідній державі.

Крім того, новий закон України про освіту, а саме його розділ про мову освіти – державну, – викликав критику влади і правих екстремістів в Угорщині.

Коментарі

Z
Zoltan

https://www.facebook.com/kravcsenko.jurko/posts/10155763405962002

.
....

При союзi 20 школа била -українська, 1 - мацкальська, 3 - мадярська i т.д. Вам ся не видить, шо вы дуже перегибаєте? Глядаєте субi ворогiв серед нацменшин! Звiсно українську мову треба вчити у всiх школах, але не лише її. Най люди i свою учать, кiть хотят математику на угорськiй - вам шо, шкода? Ви не себе зi сторони побзерайте, упозiруєте як фашисти i чiкiсти умiстi взятi! Дуже шкода, шо Закарпаття похворпiлося на туже хворобу, шо i "заперевал". Пройде ушитко, лишайтеся людьми!!!

М
Микола

Hung ! Ти зовсім правильно все написала. Підтримую!

Р
Руслан

Постійно проблему роблять на рівному місці, понятно що є люди які не знають українську тому що в основному розмовляють змалку на угорській, тут з якої позиції глянути можна трактувати цей закон. Але факт є нонсенс що Угорщина проти, країна в якій не можна отримати громаднство без знання державної мови, в Угорщині теж є українці але я щось не вкурсі про українські школи. Ну це смішно Угорщина оцінює тіки свої інтереси, на Закрпатті ніколи не було проблем з моваи і не буде які б закони не приймали, і хтоб там в Києві не сидів.

ДH
до Hung

повністю тебе підтримую

H
Hung

Я угорка, мої предки жили на Закарпатті, і мої правнуки також будуть жити тут мирно і дружньо з іншими національностями . так, моя рідна мова ця угорська, так я вільно володію українською мовою. Де я вивчила мову? в угорській школі. було дуже важко, тому що нас вчили як рідномовних українців... Є таке прислів'я "скільки ти знаєш мов стільки раз ти людина" Але знати мову і вчитися на рідному мові то різні речі. Всі національності цінні для держви.

H
Hung

Уважно подивіться на національний склад України. В нашому державі перепис населення було у 2001 році, тобто 15 років тому.... Першу чергу треба було робити перепис нселення, для тих хто спеціально створили дану ситуцію. Будь якому економічно, та політично розвинуому державі коренні національні меншини мають право вчитися на рідному мові. Ми у 21 столітті а не у 18-му. У нас все є щоб створити з Укриїни розвинуту державу. Маємо шанс, але 2 відсотків населення створює тут скандал.... замість того щоб тут соритися, нам треба співпрацювати. У 2017 році в Україні загально чиселність не понад 38 мільйонів, і скільки із них працює за кордоном, або повинен працювати? 8-10 мільйонів. Ось це проблема а не національні меншини

H
Hung

І не лишу Угорщина відрегувала так, навіть Європа так відповідає. Держава має об'-єднати горомадяни, незалежно до якої національності залежать. Бо всі громадяни повноцінні, ми разом маємо силу, разом можемо утворити розвинту економічну правову державу. А тепер хотять роз'єднати... Тепер час не до цього.

H
Hung

Національні меншини також є платниками податків в Україні. Звуження загальнолюдські прав протизаконне. Зараз не до цього. В країні криза, і економічна і соціальна. Кожна людина має право висловлювати свою думку, пропозицію.Я підтрумую відповідь Угорщини, тому що даний закон протиправне і протконстиуційне. А основний закон і закон про нац.меншини не можливо змінити. Просто замысть конфлыктыв треба думати по-людському. ВсІм важко, але дана ситуація може ще погіршити ситуацію. По перше Україне не національна держава а правова і поліетнічна, вже 26 років. Є різниця між етнічних і коренних національних меншишах. На Закарпаття вже 1000 років живуть дружньо люди, які входять до різних національностей.

I
Istvan

У Украине уже не осталось друзей по соседству. Даже Польша отвернулась. Если все показывают на автомагистрале, что ты дурак, пора раздумываться: "а может, именно я нахожусь в неправиьном полосе?

ДП
До Петра

Ви уже самі собі підісрали і нам теж будучи на нашій землі !!!!Україна така же імпотентна яі ти, в всіх відношеннях !!!! Уже підісрали всім потомкам вашим....

ДП
До петро

Ти типічний хохол, який крім того щоб комусь "підісрати" більге нічого не можеш Та й Україні небагато існувати залишається СУГС

Ф
Федор

У, як мадярота взвила, наступили їм прямо на їх еліпсоїди. Якщо вони так гавкають значить все правильно робимо. Треба продовжувати у тому ж дусі, бо через 10 років буде війна вже на заході. А на всі їх тявкання посилати на три букви мадяроту зарвавшуся. Більше того зобовязати всі вивіски, документи, робити лише українською, як то в коханій ними Європі принято, наприклад у Франції. Прийняти закон і всіх напів-угорців напів-українців позбавляти громадянства нехай живуть у коханій мадярщині.

П
Петро

Я думаю треба приймати аналогічні рішення в Україні якщо вони такі розумні. В нас країна побільше буди ми їм більше підісрати зможемо. Варіантів багато, най знають як задиратися.

Б
Бачі2

"Бачі 11.09.2017 16:50 Наштосьте ми дали свуй паспорт, кіть я нич немтудом модьоро беселні??? А щи ня всягди у Мадярщині звідавуть на мадярськуй, а та пак я нич не розуміву!!! Я, як громадянин Мадярщини, як представник української нацменшини в Мадярщині, ВИМАГАЮ!!!! щоб усі представники органів влади Мадярщини вивчили українську (та пак хотяби русинську) і зверталися до мене на мові української нацменшини!!! крапка (та пак точка)."

ДS
до Sara

Ви правi! Але так почти в любiй краiнi! Файно живуть нiмцi - то факт. А поляки, мадяри, румуни i т.д. ???? Пак тото не мiшало пертися в ЄС. Ци ви думали, ош они порядок наведуть туй? Ци думалисьте, ош перестанунь смiття метати у центрi вариша, фляшки пластиковi не будуть по Латорицi веснов "дрейфувати" а вать лiс не будуть вирубати?..... Старi люди щи просто помнять, який порядок був при мадярах! А так бiдно як туй, маже нигде ни живуть. Туй i маєте народну думку

ДМ
До МЗС Угорщини

Треба було нанимати тролів з нормальним словниковим запасом,а не матом криють,або більше трьох слів не звязують.Цим ви прихильність до иппен такої жебрачі як і увас не отримаєте.

S
Sara

Хто дуже хоче в Мадярщину -"вісонтлаташро ".Або я чогось думаю,шо таких не много....то лиш туй гавкати можуть,а як дійшло би до діла,та не дуже булибись те раді.Шо там такого доброго у тів Мадярщині? Та сама біднота шо і в нас.Молодьож утікає у Будапешт і другі великі міста, бо нормальна робота лише там...

Д7
До 777

Звидки ви знаете , що його годуэ держава???? Може його годуэ батько котрий в Москви батрачить або у других краинах сусидах, а Украина лише поглощае все зароблене- на газ...и т.д...ЛЮДИ В МИНУСАХ В ЦИЙ ДЕРЖАВИ!!! И як би патриоти не билися у груди....но виживають лише ти, котри мають зароботок збоку ! И так буде завжди...бо ця краина НИКОЛИ И НИЧОГО НЕ ЗРОБИТЬ ДЛЯ ГРОМАДЯН!!!! НИКОЛИ И НИЧОГО!

Д7
до 77777

іди лікуйся або пий далі,бо бодун у тебе жесть

7
77777

Адмін зразу зарубує некоректне висловлювання довласника сайту,а мати, образи і решту хамства до держави включно пропускає?Ви їсте хліб цієї держави,то бутьте хоча б ввічливі.Коли Ваша мати подає вам пісний борщ бо не має грошей на мясо ,то ви на неї матом? В росії федерація але існує правило руский основний в незалежності як ти дома спілкуєшся.Мадяри сплять і видять відродження імперіїї,за сприянням мацкалів .А тепер виходить що всі гроші які повиділяли коту під хвіст,тому і біснуються.Як мадяри зайдуть всі тролі аж пищати будуть,а простий народ ще поганіше жити буде,почнеться викачування всіх природніх ресурсів,бо не будуть знати чи вони тут на довго.Європа ніколи не допустить запустити цю пандору бо то колапс там тілько територіальних претензій що третя світова не загорами.

Г
Гисть

Людоньки...все буде добре. Скоро Порошенко передумаэ...вин уже шкодуэ, но не знае як культурно з цього вийти! Буде все и дали як було...и никому ничого не мишало ...мирно жили и будуть жити- а нет...ДОСВИДОС ЕВРОПА...КУДА ВСИ ТАК ПРУТЬ, сидить законсервировани патриоти у вишиваночках и у виночках дали...за тисячочку и спивайте гимн. Головне- НА УКРАИНСЬКИЙ МОВИ!

С
створити

приватні школи і вчити як душа бажає.

ДЛ
До Лоцi

Нажаль заважає! Самi в курсi ко то так замутив, заперевальнi марги. Як мiй уйко каже - ниє май паскудної людини як заперевальне гюно. Жили на Закарпаттi усi дружньо, нет, треба било "патрiотам" зробити революцiю...

ДЗ
до завидівця

то лем у тебе ското*обські замашки, меньше на порнохабі сиди.

Л
Лоці

Я мадяр на закарпатті. Вільно розмовляю на українській мові. Дутей свої теж вчимо розмовляти на українськй. Ми лише просимо щоб змогли основні предмети (хімія, математика і т.д.) вивчити на рідній мові. Чого дітей треба заставляти силою вчтитися не на своїй ці предмети ? Українську і так будуть знати.... Я не розумію чого це так сильно комусь заважає.......

Я
Янош

На жаль, мадяри такі як москалі, вони не хочуть вчити мову тої країни , де проживають.

ДЗ
до закарпатка

Озвучили мои мысли! Я думаю, что все адекватные жители, уже давно все поняли. И для меня счастье, что я не являюсь участником этого массового психоза! Жалко страну, очень жалко! А скакунам скажу, так вам и надо! Никто кроме вас в этом идиотизме не виноват! Вы достойны того, что наскакали! Саакашвили вам в помощь )

З
закарпатка

Какое счастье, что мы уехали с Украины, что не видим этих всех маразматических законов. Скоро все нормальные люди свалят, останутся одни любители мовы, садомазохисты революционные.

ДG
до gezo

Каждый судит по себе.

G
gezo

мадярські уроди!

ДЧ
до Чигавара

Де тя дебіле ущемлявуть?! якісь сотрясав воздух на своїй свинособачій так дале і робиш. А для розвитку кроме свинособачої міг бись вивчити до пари ще якусь.

Ч
Чигивара

Ух как от вас завоняло на весь мир, а то что русский язык ущемляют дак это нормалек.

Д6
до 666

Правду ти пише Мукачівець. Але якщо ти такий великий історик, то напиши свою версію яку знаєш - хоч посміємося з твоїх історичних надбань. Не з Хустськох "великої" України починай, або хоча би від Валахського князівства та Трансільванії. Про древнє національне утворення ПАРЦИУМ ти і не чув - рекомендую знайти і прочитати. Тоді не будеш дурницею марити. А кордону все-таки місце на перевалі - там де й був.

ДZ
До Zoltan

Ві єто сірьйозно.Лукашенко не влияет уже ни на что.Как Москва чихнет,так и будет с сябрами.

Z
Zoltan

Оказывается, вокруг одни враги. Один единственный цимбор остался для Киева: Аляксандр Лукашенка. Блин.

М
Мукачівець

До 666 11.09.2017 11:44 Доті туй неболо марг як ти і хохлів які всьо розвалили і унічтожають по нинішній день.

М
Мукачівець

До 11.09.2017 12:02 Іди ти займися роботов а не дурниці писати.

Д
діріжор

приблуди, дозвиздитеся з свойов мовов до того, шо випровадять вас звідусіль, де сте ся напхали. І пуйдете ви весело і дружньо, у копачі гусляючи, назад там, відки сте ся розбрели

У
Угорщина

може йти пні корчувати.

ДР
До Робот

За гроші повагу ни купиш.Пуслідньоє діло уличовати якусь допомогу.Більша частина закарпатців,які отримали статус закордонного угорця і паспорти,низнавуть ни бе ни ме по мадярськи.Най би пан Сйярто уступив проти 6000000млн.Словакії,або20000000млн Румунії так.Україна є 42000000млн.держава із величезно історійов.

6
666

До "чілядник підкарпатського краю" - той не дивно, що твоя історія починається з Австро-Угорщини... До цього, тут була мабуть пустеля..

Р
Робот

ліпше би мадяри подумали про Закарпатських мадярів які вчаться та працюють в угорщині , вчора пішоходи стояли на лужанці 3 години , мадяри в йух нас не вставлявуть вообще , цигани срані

ЧП
чілядник підкарпатського краю

ЯК незаконно приєднали Крим до Росії, так і 29 червня 1945 року приєднали Закарпаття до УРССР!Казав мені мій дідо,же при чехах май ліпше жило Закарпаття! Чехи много строїли у нашому краю, в тому числі пішохідний міст у Ужгороді (міст Масарика) і всі великі будівлі!!! Нигда шуга Закарпаття не було україною. спершу було під Австро-Венгрією, потім з 1919 року у складі Чехословакії і з 1938 року по 1944 з мадярами так,шо верховинці, гуцули і українці обисьте знали!!!

Р
р

раз мадяри загавкали, значить роблять шось доброє, до тепер просто не було повода повозмущатися, а так появився, достали команду з кацапстана і гойкавуть на весь світ як цигани желізо. ЗАКОН ТРЕБА ПРИЙМАТИ ОДНОЗНАЧНО. А щодо підтримки то мадяри підтримують і так лем мадярів то закон, на других їм плевать

М
Михайло

До *******..Увас скрізь кремль се діагноз....Учора МІхейа кремль підіслав ,мадяри возмущаются то теж кремль....ісландці вииграли то знову кремль

Д
Дідо

Освіта освітою, але є інше більш важливе питання, яке угорці повинні поставити перед Україною,- це виконання Закону про декомунізацію. Не вулиці переіменовувати і памятники зносити, а чому до сьогоднішнього дня ще не знесли плут, тобто забор, встановлений комуністами у 44-му по річці ТИСА за вказівкою Сталіна? Це головне питання яке би могла ставити ЄВРОПА й допомогти краще жити й навчатися нацменшинам, а попри них й всім жителям Закарпаття. Де історична справедливість, мої мамка і нянько жили до цієї орди в тій же Європі.

*
*****

"нагадити"

*
*****

Кремлівські боти не сплять,вже й по закарпатськи пишуть,лиш нагадати побільше..Але слабкі потуги ваші))Думаючі люди все розуміють.

О
Олег

Правильно роблять ,ніякий безвіз ,нато,єс,блокувати ветувати все що можна!!!!!!!Україна недодержава має розвалитися!

З
Закарпатець

Нарешті прийняли правильне рішення!

О
Олег

Модьор кечке врятуйте нас.... Нас тут обкрадають.... Врятуууйте... I об...си..ка..йте позорнi лиця коментаторiв шо нижче бо то не люди.... I по...ка..кай...те на iх украйоооонськi личка i файно розмастiть!!! Странааааа периживае за свiй народ даже якшо вони в iншiй державi... А ви смiття i держава ваша смiття i дiти вашi будуть таким же смiттям як i ви!

З
злидньоокрайинцьом

школи на окрайині фінінсувуться з місного бюджета, куєв гроші не дає на освіту, але дуже би керовав ушитким.Лем батьки діти, котрі наповнювуть місний бюджет, мавуть право рішати-де і в яких школах мавуть ся учити їх діти

М
Мукачівець

Молодці МАДЯРИ . ПРАВИЛЬНО РОБЛЯТЬ , ДАВНО ПОРА .

Ф
Фатів

До Sоsуна 11.09.2017 09:41 Sоsун се твоя специфіка . Навирно мадяри часто давали sоsати тобі верховенцю тупий .)))))

Ф
Фатів

До дебіла 11.09.2017 08:56 Дебіле ми на своїв землі а не на україні . Дебіле ко окуповав Закарпаття після роспаду ссср ? Не україна ? Дебіле референдум у 91 році бов який признала вся європейска спільнота кроме хохлів.

П
Петро

Нашій владі треба підказати чи самі здогадаються послати мадярів на йух з їх вимогами?

ЯЙ
яяя йойой

Накінець то відкрилися очі у мадярів, що Порох і його жидо-олігархічна шайка цинічні брехуни і кидали не тільки свого народу. але і всього цивіліцованого світу!!!

З
завидовець

ще вас поляки з румунами раком поставлять..будете всій європі гузицю лизати "весьмирснами" тупоголові))

ВД
василь до едной питання

розумняку покажи де живуть у мадярщині українці так, щоб хоть один клас могли зібрати для їх дітей... долбень неучений

K
ka

я би закрила безвіз для таких...і дітей хай би президент возив за свої кошти оздоровлюватися

T
T

Нашо украинськи газети у Мадярщини???????? Украинци там?????? Ти ко там ...та видили они Украину у страшних снах а не у газетах!!!!!!!! Украинци прийшли на територию мадярив а не наоборот!

ЕП
едной питання

кильо українських шкіл е у мадярщині, скільки газет, каналу ТВ. Ко знае напиште.

T
T

Хаааа:))))) Доскакалася МОГУТНЯ ДЕРЖАВА:)))) Хоча...Порошенко не дурак, вибачиться....и дальше буде все ОК:) це Украина:))))))

ДМ
До мадяроциганів

Най со суть мадяра!.Кому не любиться чемодан вокзал мадяри!!!

В
василь

всюду усреться україна!

П
поп

Мадяри давно встромили нам нож в спину коли просили відмінити санкції. А всі ці подарунки це дари данайців.

М
мукачівець

шо какели,кладуть вас усі уже потихи раком ,доскакалися,полудурки

2
22

Мадяри як вам ваші хозяіни скажуть типу Жида ссороса так і будете робити

ДД
до дебіlа михайла

пиZZдуй у свою гейропу та будешь там розмовляти як хочешь, а на території УКРАЇНИ маєш Svиню розмовляти на УКУРАЇНСЬКІЙ мові

М
Михайло

ПРАВИЛЬНОЙ!Давно пора давити цю фашистьку недодержаву...Уй а не безвіз а ЄС з Нато тільки по телевізорі

Читайте також