Угорщина надала 140 мільйонів форинтів для добудови ліцею у Великих Берегах (ФОТО)

13
3

У Берегові ліцеїсти святкували початок навчального року в церкві.

9 вересня у Берегівській реформатській церкві святкували відкриття навчального року. Свято видалося особливим, адже під одним дахом зібралися учні чотирьох закарпатських реформатських ліцеїв, де навчання здійснюється на угорській мові  (Велика Добронь, Тячів, Пийтерфолва, Великі Береги). Загалом нині в них навчається 310 учнів.  

На урочистий захід були запрошені почесні гості з Угорщини, зокрема секретар департаменту національної політики Міністерства юстиції Каталін Любка, генеральний консул консульства Угорщини в Берегові Іштван Тот, а також нардеп Іштван Гайдош, президент Закарпатського угорського інститут Ілдика Орос, міський голова Берегова Золтан Бабяк, перший заступник голови ОДА Ігор Свищо та інші.

З вступним словом виступив Закарпатської реформатської церкви єпископ Шандор Зан Фабіан та Ласло Тот, голова церковного комітету з питань освіти. Він подякував уряду Угорщини за всебічну підтримку. Прес-секретар угорської партії ФІДЕС, депутат парламенту Угорщини повідомив, що Угорщина перерахувала 140 мільйонів форинтів для добудови ліцею у Великих Берегах. 

Найкращим чотирьом студентам було вручено іменні стипендії. Серед вчителів премію отримала  Ержебет Мішак, яка має 35-річний стаж і викладає англійську мову у Великоберезькому реформатському ліцеї.

Коментарі

Z
Znatok

Ale vse ce bulo 7-ho, u subotu :-)

Г
гондек

У всій Європі навчальний рік починається саме 9 вересня а не 1 як у совкових країнах!!!

Z
Znatok

Pan Voroshilov trohi poputav kalendar, abo vzhe ne pamjataje koli to bulo :-)

Читайте також