Угорщина надасть Закарпаттю вакцини для дітей на кілька мільярдів форинтів

9
1

Угорщина надала кілька сотень мільярдів форинтів міжнародної допомоги, щоб виконати свої міжнародні зобов'язання та через почуття солідарності.

Про це повідомив на прес-конференції в Будапешті держсекретар з питань економічної дипломатії Угорщини Левенте Модьор.

Він зазначив, що угорський уряд виділив 100 мільярдів форинтів для фіксованої кредитної лінії, що надані Індонезії, Афганістану, В'єтнаму, Косово і Монголії. А ще 80 мільярдів форинтів у вигляді допомоги, яку надають Україні та Сербії для розвитку економіки.

Ще Угорщина витратила 21 млрд форинтів (68.4 млн євро) на гранти для студентів, які приїжджають з країн третього світу, щоб вчитися в Угорщині. І підтримує програми угорських благодійних організацій за кордоном, в тому числі будівництво лікарні в Сирії.

"Тож критика, що Угорщина не є відповідальним і активним членом міжнародної спільноти, і закриває очі на становище бідних людей в світі, просто не відповідає дійсності", - сказав Модьор.

Так угорський уряд виділив близько 32 млн євро для підтримки міжнародниx програм з надання гуманітарної допомоги. Серед ниx - 5 мільйонів євро для Афганістану, і ще близько 2 мільйонів євро на програму підтримки сфери охорони здоров'я, соціальні, освітні та культурні програми. Також Левенте Модьор додав, що Угорщина взяла на себе зобов'язання покрити вартість вакцинації закарпатських дітей на кілька мільярдів форинтів.

Про готовність сусідньої країни допомогти з вакцінацією дітей на Закарпатті говорив під час свого візиту на Берегівщину державний санітарний лікар Угорщини Томаш Сентеш ще у травні цього року. Адже у Закарпатській області виникла критична ситуація з імунобіологічними препаратами.

Лише для профілактики туберкульозу в області цього року необхідно було прищепити вакциною БЦЖ 15 тисяч 459 дітей, для профілактики дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту та ХІБ-інфекцій вакциною «Пентаксим» – 25 тисяч 64 дітей, для профілактики дифтерії, кашлюку та правця вакциною «Інфанрікс» – 44 тисячі 151 дітей, для профілактики кору, епідпаротиту, краснухи комбінованою вакциною «Пріорікс» – 43 тисячі 634 дітей, для профілактики гепатиту «В» – 20 тисяч 354 дітей.

Коментарі

В
Василь

Питання до рагулів,членiв ОПГ"Селюки у владі": а де гроші України? УРСР входила в десятку найбільш економічно розвинутих країн світу з населенням - 53 млн.чол.(1993 р) і ПОЗИТИВНОЇ динамікою приросту 2 млн.чол./10 років (тобто.в наст.час населення України має становити 58 млн.) і це - в кінці 80-х - початку 90-х! Зараз - 2016 й рік і Україна все ще в десятці,але найбільш ВІДСТАЛИХ країн з чисельністю населення - в кращому разі! - 40 млн. Де народ,якому ви,сволочі,"служите"? Де народні гроші,шкури ?!

Читайте також