Угорщина не підтримуватиме ініціативи України в ЄС через освітній закон - посол Кешкень

9
23

Таку позицію висловив посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень під час зустрічі з журналістами, фактично повторивши ключову тезу із заяви міністра МЗС Угорщини Петера Сійярто.

По крайній мірі, поки у законі про освіту не змінять позиції "мовної статті", публікує "Укрінформ", посилаючись на слова угорського дипломата.  

- Ми не будемо підтримувати жодної української пропозиції (на міжнародній арені - ред.), - заявив Ерно Кешкень.

Відповідаючи на запитання журналістів, що Україна має зробити, аби Угорщина змінила свою позицію, Кешкень заявив, що треба змінити статтю 7 закону про освіту.


Днями, до речі, міністр Павло Клімкін провів консультації з Любов Непоп і зібрався на Закарпаття та у Будапешт.

Коментарі

Z
Zoltan

Стане богатов... Gondolom, ezt te sem hiszed el, s csak viccnek szantad.

1
10:03

Нико ни требує уровня Шевченко.Ти кацапе пойми,язик основа основ любої диржавності.Што зробила твоя кацапія у низаконно окупованому Криму,почти ліквідіровала і тот мізер українських шкіл ,што там був.Стане богатов ни пириживай.Мадяри призабули 1956 рік,як московія розбивала Будапешт танками.Мавуть добрий буфер мижи московійов у виді України,яка несе тяжкий тягар сусідства із монстром,який плюнув на всі світові закони,і убивать християн.

Н
Наталія

При всій повазі до угорської общини Закарпаття, ми звикли жити дружно і толерантно, не знати державної мови країни, в якій ти проживаєш - це на, напевно, нонсенс. А це правда, багато угорців у спілкуванні не володіють державною мовою. Не знаю, але навряд чи у країнах ЄС можна не знати мову країни, в якій ти проживаєш. І цей закон - захист державних інтересів держави, в який є такий прецедент, як Крим.

Z
Zoltan

В Тesco свинина дешевле чем в Силверланде! Но кого это интересует, главная проблема: подкарпатские венгры не зают на уровне Шевчено украинску мову! Как только заговорят - благодаря закону - Украина станет самой богатой страной не только Европы, но и всего мира. Вот увидите. Или нет...

Д
Дідо

То всьо одвлікаловка -ЦІНИ на всьо ростуть народ БІДНІЄ економіка ВАЛИТЬСЯ зима сурова попереду вот і появляються такі Закони головне вчасно.

В
ВАСИЛИНА

ПАНОВЕ АШТО БУДЕ КИДЬ РУСИНИ ЗАБОРОНЯТЬ УКР ЯЗИК А ЗИМЛЯ КРУГЛА ВСЬО МОЖЕ БУТИ ЦИ ДУМАЛИ РУСЬКІ ШТО ТАК БУДЕ

В
Вау

Угорщина намагається керуватися своїми національними інтересами, а не вказівками з вашингтонського обкому.

ТР
Тагіл руліт

Товаріщ Хубійовіч "усрався" із обоссанних подворотнєй Мухосранска

ВХ
Владімір Хубійовіч

хоть ни колeбaйся, хоть не колeблиcя а ждьот тібя дорога дальняя/вонючій дом в родной заперевальной дірєвнє Мохнатоє

1
16:33

Ни колебайся а колеблися,ни неє а ниє,порєбріколюбитиль.

Б
Булогу

а ти не колебайся, сміло вертайся на свою заперевальну батьківщину, там де неє мадярів

1
15:28

А ти який,запорєбріковий.

Д1
До 13:13

Ти бовдуре заперевальний . Угорщина допомогала отримати безвіз Україні.

ДС
До сашi

Вже можна. Лишe бажаючих там нема.

С
Саша

Коли у мадярщині мож буде учитися у школі на Українській тоди і поговориме нащет мовних реформ

1
13:25

Ізоляція буде,але маленьке уточнення,окупований Крим,і країна на східному кордоні.

ДО
До Олег

Алёша,скільки ви потратили сил щоб безвізовий не запрацював.А він бездоганно працює.А головне,нема нарікань на українців.Не дуже мадяри церемонилися із Соросом,їхнім знаменитим співвітчизником.Ніхто не має права Україні ставити ультиматум.В тому числі і Угорщина.

ВА
в а

добреби аби и зарусинів так виступили олег а ти туй прв

О
Олег

До Макс....кожна країна ЄС має права вето.Не має занчення чи це Болгарія Угорщина або Німченина.Такщо факт такий якщо Угорщина проти Україну до ЄС не приймуть.І взагалі яке Єс?Україна найбідніша країна Європи Єс їй навіть і не світить.І на рахунок того аби знали ВВП Угорщіни та Бюджет Угорщіни вищий ніж у України і це 10 мілйонна країна!!!!!!!!!!

IB
I BALL WAS RAWT

ТАКОЙ ЙСЕ ЗРАДА НО ТА ЯК ТИПИРЬКИ ЖИТИ НО ТА ЙСЕ КАПЕЦ Я ТИ КАЖУ ЗРЯ ОНИ ТАК ПОКІДЬОКІ Я ДУМАВ ОНИ НОРМ НО ОК(((((((((

М
Макс

Просто жах! Угорщина - провідна країна ЄС, її основний фундатор з найбільш розвиненою в Європі економікою, армією, найвищим людським ресурсом. Нічого важливого в ЄС не може бути прийнятого без схвалення Угорщини і незаперечного лідера ЄС - Орбана. Так що біда...

Н
няня

Футболисты Херсонской губернии в возрасте до одного года пригласили Порошенка на открытие стадиона, он не приехал. Футболисты обиделись

Л
Ласло

НОрмальні громадяни в тому числі угорці знають державну мову, а всяка наволочь типа кешкеня хай думають, бо їхня підтримка Україні непотрібна

Читайте також