Угорщина не поспішає переходити на євро

19
0

З повідомлень уряду зникли обіцянки, коли Угорщина може приєднатися до зони євро, - пише index.hu портал. Ні бажання, ні можливості ввести загальну європейську валюту в найближчому майбутньому вже не існує, і тому найближчий час, коли в Угорщині з'явиться євро, стане 2019 рік.

Тільки шість місяців тому перехід на європейську валюту в 2014 році видавався досить реалістичним прогнозом. Аналітики були згодні, що в 2012 році Угорщина зможе приєднатися до механізму обмінного курсу ERM-II і двома роками пізніше до зони євро, але протягом кількох місяців ситуація змінилася кардинально, - пише портал.

Зовсім недавно аналітики однієї з найстаріших і найбільш впливових фінансових компаній на планеті JPMorgan і банківської групи BNP Paribas скоригували свої прогнози з 2014-15 року на 2019-й. Крім цього, також знизилася і кількість угорських громадян, які бажають приєднатися до зони євро. І хоча кілька років тому мало хто сумнівався в майбутньому зони євро, сьогодні це найбільш реалістичний прогноз.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також