Угорщина передумала будувати паркан проти свиней на кордоні з Україною

26
7

Угорщина відмовилася від планів збудувати суцільну огорожу на кордоні з Україною, який би мав запобігти проникнення на територію Євросоюзу диких тварин, переносників африканської чуми свиней.

Досі план побудови такого паркану на українсько-угорському кордоні не відкидався у Міністерстві сільського господарства Угорщини.

Представники урядової установи прикордонної області Саболч-Сатмар-Берег вивчили можливості будівництва захисної огорожі на ділянках, які межують з Україною та Румунією. Вже готувалися необхідне фінансування.

Однак фахівці Міністерство сільського господарства прийшли до висновку, що наразі в ньому немає такої необхідності.

— Міністерство вирішило відхилити ці плани, адже поточна епідеміологічна ситуація не виправдовує будівництво такої огорожі, - повідомили в угорському відомстві.

У той же час, органи влади постійно стежать за епідеміологічною ситуацією, оскільки галузеві експерти вважають, що поява вірусу африканської чуми свиней на території Угорщини може мати дуже серйозні негативні економічні наслідки. У такому випадку 30-35 відсотків угорських свиноферм можуть стати збитковими.

Недавно стало відомо, що уряд Данії оголосив про плани з будівництва 70-кілометрової огорожі на німецькому кордоні, щоб дикі кабани не могли поширювати вірус. Майже одночасно з Данією польський уряд також оголосив про плани збудувати 1200 кілометрів сталевої огорожі на своїх східних кордонах до 2020 року.

Коментарі

М
мукачівець

какели майдануті,можете ще раз ходити туда сюда))проти вас свиней раз городину класти не будуть))

П
паромщик

рок куда переносити городину по лініі арпада

Р
рок

Мадяри пораховали ош пак дорого уйде переносити городину.

С
сусідка

ну пак айбо защо свинчатя вибили гет ,тогди з перед цього?

Ц
Цвірінютий

А в Дании и Польше когда будут выборы?

К
Кукуряку

Тай правильно. Свинi i так найдут способ перейти кордон. Iм той паркан до одного мiсця.

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Ще минулого року Єврокомісія відмовилася виплатити Угорщині 400 млн євро в якості компенсації витрат за прикордонний паркан на південному кордоні. "Європейський союз не фінансує будівництво паркана чи огорожі на зовнішніх кордонах" а тут ще витрати на передвиборчі змагання...нема дєнуг.

Читайте також